Gaat u samenwonen met uw nieuwe partner en vormen jullie een nieuw samengesteld gezin? Proficiat! Maar hebt u enig idee hoe het zit met uw verzekeringen? Weet u waar u aan moet denken om uw nieuwe gezin goed te beschermen? We zetten het allemaal voor u op een rij.

Hoe zit het met uw familiale verzekering?

Met de gezinspolis van de familiale verzekering is iedereen verzekerd die onder uw dak woont. Dus: uzelf, uw partner, uw kinderen en ook de pluskinderen die bij u inwonen. Zijn uw kinderen de helft van de tijd bij uw ex-partner? Ook dan zijn ze gedekt door uw familiale verzekering als er iets zou gebeuren. Hebben u en uw partner elk een familiale verzekering? Dan volstaat 1 gezinspolis.

Hebt u een levens-, uitvaart- of groepsverzekering?

Bij een levensverzekering, uitvaartverzekering of groepsverzekering wordt het kapitaal bij overlijden uitgekeerd aan een door u aangeduide begunstigde. Kijk dus de begunstigingsclausule na om te zien of die klopt. Een levensverzekering kan trouwens ook de oplossing zijn om uw pluskind op te nemen in uw nalatenschap. Volgens het erfrecht kunnen uw pluskinderen namelijk niet erven van u. Met zo’n verzekering vangt u dit op.

Hoe zit het met uw hospitalisatieverzekering?

Als u beiden een hospitalisatieverzekering hebt, is het interessant om de waarborgen van de verzekeringen te bekijken. Zijn die bij u ruimer? Dan kan uw partner misschien zijn hospitalisatieverzekering opzeggen en toetreden tot die van u. Zeker als u korting krijgt voor meerdere personen.

Controleer uw woningverzekering

Komt uw nieuwe partner bij u inwonen en brengt die dure audioapparatuur of designstukken mee? Denk er dan aan om de waarde van de inboedel van uw woningverzekering te verhogen. Ook als u verhuist, moet uw woningverzekering aangepast worden. Vergeet dan ook niet uw nieuwe adres door te geven.

En de autoverzekering?

Rijdt u ook met de auto van uw nieuwe partner? Dan moet u ook als bestuurder vermeld staan in de autoverzekering. Vergeet ook uw nieuwe adres niet door te geven voor uw groene kaart.

Ziet u door de bomen het bos niet meer? We helpen u graag

Bij DVV Verzekeringen staat u er nooit alleen voor. Dus ook niet om de verzekeringen in orde te krijgen van uw nieuw samengesteld gezin. Onze consulenten staan voor u klaar om uw persoonlijke situatie te bekijken en uw verzekeringen te checken. Zo krijgt uw nieuwe gezin de bescherming die het verdient en bent u niet over- of onderverzekerd.

Maak nu een afspraak bij uw DVV-consulent

Goed om te weten

  • De verzekeringscontracten van de levenslange overlijdensverzekering, de Uitvaartverzekering Uitvaart+ en de hospitalisatieverzekering Hospimax zijn onderworpen aan het Belgisch recht en hebben een levenslange duurtijd. Bekijk voor meer details over het eigen risico, gedekte goederen, limieten van de dekking enz.

De bijzondere en algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures.