7 tips voor je auto bij sneeuw en ijzel

Niets mooier dan ontwaken onder een sneeuwtapijt… Maar als je met je auto de baan op moet, ben je ongetwijfeld minder enthousiast! Om je te helpen, hebben we een aantal handige tips uit grootmoeders tijd verzameld. Zo verlies je minder tijd en hou je het altijd veilig op de weg.

1. Last van een bevroren slot?

Warm je sleutel op met een aansteker voor je de sleutel in het slot steekt. Of gebruik een antibacteriële handgel.

2. Is je voorruit beslagen?

Gedaan met wrijven met een doek om terug iets te kunnen zien! Deze oplossing laat lelijke sporen achter en helpt bovendien maar tijdelijk. Gebruik een beetje shampoo, glycerine of scheerschuim en breng het aan op de binnenkant van je ruiten. De ruit zal dan niet meer aandampen. Bewaar een flesje in je handschoenenkastje zodat je regelmatig een nieuw laagje kan aanbrengen.

3. Doen je lampen het niet goed meer?

Je lichten kunnen vuil worden door zout, modder of andere viezigheid. Leg er een laagje tandpasta op en wrijf het open met een droge doek. Daarna alleen nog spoelen en afdrogen.

4. Heb je er genoeg van om telkens je ruiten te moeten afkrabben?

Parkeer je auto met je voorruit op het oosten. De zon zal dan bij zonsopgang je voorruit ontdooien. Je kan ook 2 à 3 keer per week je ruiten inwrijven met een doek die je bevochtigt met 90° alcohol. Zo vermijd je dat er een ijslaag op komt ‘s nachts. Andere oplossing: meng ¾ azijn en ¼ water en spray de vloeistof op je autoruiten.

5. Geen antivries meer in je ruitensproeier?

Maak zelf je antivries door 2/3 gedemineraliseerd water te mengen met 1/3 brandspiritus en 2 eetlepels spoelmiddel voor de vaatwasser. Succes gegarandeerd!

6. Wat met je ruitenwissers?

Til je ruitenwissers van de voorruit als je parkeert. Zet ze op 90° en doe er oude sokken over. Zo bescherm je ze tegen de vrieskou.

7. Slippen je wielen als je wegrijdt?

Als je geen 4x4 hebt, kan je gewicht leggen in je koffer om meer grip te krijgen. Of probeer om in tweede versnelling te vertrekken. Omdat je wielen dan niet meteen snel draaien, heb je minder kans op doorslippen.

Denk eraan: zowel de zomer als in de winter is de autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA) wettelijk verplicht!

Ontdek de voordelen bij DVV

Deel dit