Hebt u ook zin om terug de fiets op te springen nu de lente in het land is? Met enkele handige apps voor het weer, fietsroutes, gps, statistieken enz. wordt het vast nog meer genieten. Denk er wel aan om ze te downloaden voor u vertrekt, want anders riskeert u een boete;-). Gsm’en op de fiets is inderdaad verboden…

1. Fietsknooppunten

Met deze app hebt u alle Vlaamse fietsknooppunten altijd op zak. Handig om mobiel routes te plannen of routes te importeren vanuit de online routeplanner. Mooi meegenomen: deze app is volledig gratis. Met een abonnement van 3,99 euro per jaar krijgt u er nog enkele extra functies bovenop. U kan dan alle routes voor offline gebruik downloaden en ook stemnavigatie is dan mogelijk. Beschikbaar voor iPhone- en Android-gebruikers.

2. Strava

Houdt u van een sportieve uitdaging? De app Strava is er voor u! U kan uw prestaties (calorieverbruik, afstand, snelheid, niveauverschil enz.) meten, registreren, delen en vergelijken. Gebruik hem ook om mee te doen aan uitdagingen, u te meten met vrienden en nieuwe routes te ontdekken. Gratis beschikbaar voor iOS en Android.

3. Ride with GPS

Op zoek naar een gratis fietscomputer? Download Ride with GPS, de app voor navigatie en prestatiemeting (snelheid, hartslag enz.). Bent u al fan van de fiets-gps van Garmin? Weet dan dat deze app zelfstandig kan werken of samen met uw Garmin. Gratis beschikbaar (in het Engels) voor iOS en Android.

4. Buienalarm

Niets vervelender dan plots overvallen worden door een stevige regenbui als u op fietstocht bent… De applicatie Buienalarm waarschuwt u bijna in realtime als er buien op komst zijn via een melding, een trilling of een geluid. U kan ook vooraf de kaart met voorspellingen raadplegen. Gratis beschikbaar voor iOS en Android.

5. Size my bike

Wil u een nieuwe fiets kopen of uw houding op uw fiets verbeteren? De app Size my bike bestudeert uw lichaamsbouw zodat uw fiets goed is afgestemd op uw prestaties en uw comfort. U definieert uw lichaamsbouw op basis van 6 metingen en de app berekent de juiste maten van uw fiets of mountainbike. Beschikbaar voor iOS (1,99 euro) en Android (4,49 euro).

En nog over die nieuwe fiets… Hebt u zich het voorbije jaar de fiets van uw dromen cadeau gedaan? Denk er dan aan om een fietsverzekering Omnium te nemen om uw investering te beschermen tegen diefstal en materiële schade. Dat kan zowel voor stadsfietsen, racefietsen als elektrische fietsen (max. 25 km/u).

Ontdek de omniumfietsverzekering

De fietsverzekering Omnium is een product van AGA International SA, Belgian Branch. Raadpleeg de voorwaarden (het eigen risico, de gedekte goederen, de limieten van de dekking enz.) of de commerciële fiche of ga langs bij een DVV-consulent voor meer info. De bijzondere en algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures.
Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht, heeft een duurtijd van 1 jaar en is stilzwijgend verlengbaar (tot de fiets 5 jaar oud is of u slachtoffer bent van een totaal verlies).