Moet uw wagen weggesleept worden? Let op uw portemonnee!

Kan uw wagen niet meer rijden door een ongeval of autopech? Dan zit er niets anders op dan een takeldienst te bellen... Hou rekening met een gepeperde rekening, zeker als u in het buitenland bent. Ontdek dankzij DVV Verzekeringen wat u het zal kosten.

In België

U doet een beroep op een takeldienst en moet alles uit eigen zak betalen? Verwacht u aan een factuur van ongeveer 400 euro voor de interventie en het wegslepen. Tel daar nog eens 350 à 450 euro bij voor een vervangwagen gedurende 5 dagen als uw garage dat niet gratis aanbiedt, en daarbovenop eventueel nog de taxikosten. Bent u op de autostrade in panne gevallen? Dan kost alleen het wegslepen makkelijk 600 euro. Dat brengt het totale kostenplaatje dus snel op 800 à 1.000 euro.

In het buitenland

Staat uw auto vast in het buitenland en komt uw verzekering niet tussen? Hou dan rekening met de volgende elementen die bovenop de sleepkosten kunnen zorgen voor een stevige factuur:

  • Vervangwagen: de prijs kan tot 2 x hoger zijn in het hoogseizoen.
  • Extra overnachtingskosten: ongeveer 75 euro per persoon en per nacht in een 3-sterrenhotel.
  • Repatriëring van het voertuig: ongeveer 1.000 euro vanuit het zuiden van Frankrijk.
  • Repatriëring van de inzittenden: last minute geboekte trein- en vliegtuigtickets kunnen snel enkele honderden euro kosten, soms zelfs meer. Alles hangt af van de plaats waar u zich bevindt en de periode van het jaar.

En dan hebben we het nog niet eens over het gedoe om alles georganiseerd te krijgen. Wie belt u als u in the middle of nowhere vast zit? Hoe organiseert u de repatriëring? Wat doet u als er gewonden zijn? Enzovoort, enzoverder.

Bij DVV is het wegslepen gratis!

Een tip? Neem een autoverzekering bij DVV Verzekeringen! Bij een ongeval* in België en tot 30 km over de grens, wordt uw auto gratis weggesleept naar de garage die u kiest (als DVV het wegslepen organiseert). Als het gaat om een erkende garage, krijgt u bovendien een vervangwagen voor de volledige duur van de herstelling. En het mooiste van alles? U profiteert tijdelijk van 2 maanden gratis op een nieuwe autoverzekering bij DVV.**

Profiteer nu van dit aanbod

Voor panne of pech in het buitenland kiest u DVV Assistance.

* Panne wordt niet beschouwd als een ongeval. De bijstand is dan betalend.

** Tijdelijk aanbod geldig van 30/01/2017 t.e.m 31/03/2017 op alle waarborgen van het contract bij een nieuwe autoverzekering.

Raadpleeg

Voor de franchise, de gedekte goederen, de eventuele limieten van de dekking enz. of contacteer een DVV-consulent.

Deel dit