5 tips om inbrekers te slim af te zijn

De winter betekent meer gezelligheid, maar ook een grotere kans op inbraken. Gelukkig kan je zelf heel wat doen om je woning te beschermen tegen ongewenste bezoekers.

5 anti-inbraaktips

  1. Zet geen lege verpakkingen voor de deur: de doos van je flatscreen of andere waardevolle elektronica kan extra aandacht trekken. Breng verpakkingen eventueel direct naar het containerpark.
  2. Bouw vertragende maatregelen in: als een alarm een te grote investering is, kan je het inbrekers op een andere manier moeilijker maken. Door een veiligheidsslot, extra hangslot, of venstersloten te installeren, zullen ze meer tijd nodig hebben en sneller hun plan afblazen.
  3. Controleer altijd alle deuren en sloten: het lijkt evident, maar in alle drukte gebeurt het wel eens dat de garagepoort blijft openstaan of dat de sleutel nog op de voordeur zit… Doe een check als je gaat slapen.
  4. Zorg dat het lijkt alsof je thuis bent: als je weg bent, kan je een timer gebruiken om lampen in te schakelen. Je kan ook aan de buren vragen om de post uit de brievenbus te halen of de radio laten spelen.
  5. Zet geen foto’s van je skivakantie op Facebook: inbrekers liggen ook op de loer op sociale netwerken. Wil je echt foto's delen met je vrienden? Wacht dan tot je terug thuis bent.

Toch ongewenst bezoek gekregen? Bekijk dan eens of je woningverzekering niet tussen komt. Bij DVV vergoeden we onder meer de waarde van de gestolen goederen en de inbraakschade als je intekende op de Optie Diefstalverzekering bij je Cocoon-woningverzekering.

Ontdek de Cocoon-woningverzekering

Meer informatie over de voorwaarden van de verzekeringspolis (het eigen risico, de gedekte goederen, de limieten van de dekking enz.) en de voordelen vind je bij je DVV-consulent.

Deel dit