Wil u een huis kopen of bouwen? Of gaat u verbouwen? Vergeet dan zeker niet na te denken over de isolatie. Hoe beter u isoleert, hoe minder u moet verwarmen. En hoe lager uw energierekening… DVV Verzekeringen verzamelde enkele tips om u op de goede weg te zetten.

1. Beperk u niet tot de zichtbare elementen

Kiest u voor driedubbele beglazing en een condensatieketel? Super, maar de thermische isolatie van de structurele elementen van uw woning laat veel grotere besparingen toe. Denk bijvoorbeeld aan het dak, het buitenschrijnwerk, de muren en de vloer om een echt isolerend schild rond uw huis te vormen. Weet dat bijvoorbeeld een slecht geïsoleerd dak goed is voor 30% van het warmteverlies.

2. Isoleer in een logische volgorde

U wil isoleren, maar weet niet goed wat u eerst moet doen? Daksisolatie is een goed begin. Om zoveel mogelijk te halen uit uw investeringen, gaat u daarna verder met de ramen, daarna de deuren en de muren. Isoleer ook de vloeren als dat enigszins mogelijk is, maar maak er geen prioriteit van. De vloeren zijn meestal een minder grote bron van warmteverlies.

3. Ga op zoek naar koudebruggen

De koudebruggen zijn de zwakke schakel in de isolatie. Het zijn zones waar de isolatie is onderbroken of minder efficiënt is. En die dus zorgen voor een barst in de schil rond uw huis. Elke koudebrug zorgt voor een warmteverlies. Vaak zijn het ook die plekken waar er vochtproblemen zijn. Ga ernaar op zoek en werk ze weg!

4. Kleine inspanningen, grote resultaten

Deze eenvoudige tips helpen u om uw huis beter te isoleren en uw energiefactuur te verminderen:

  • Kies voor gordijnen als eenvoudige manier om uw ramen beter te isoleren. Als de gordijnen dicht zijn, blijft de koude lucht steken tussen het venster en het gordijn.
  • Isoleer de buizen van uw verwarming en warm water met glaswol of polyethyleenschuim om warmteverlies te vermijden.
  • Breng radiatorfolie aan achter elke verwarming.
  • Isoleer uw brievenbus als die deel uitmaakt van uw voordeur.

5. Isoleer en ventileer

Hoe meer u isoleert, hoe hermetischer uw huis wordt. Zonder ventilatie komt er dan geen verse lucht meer in uw woning en kan de vervuilde lucht niet meer ontsnappen. Resultaat? Vocht, condensatie en schimmel. De lucht moet ergens kunnen ontsnappen! Een goede ventilatie is dus onlosmakelijk verbonden met een goede isolatie. Goed om te weten: de woningverzekering Cocoon van DVV Verzekeringen komt tussen voor waterschade, maar niet voor schade door condensatie.

Huis goed geïsoleerd? Check! Premie aangevraagd voor uw isolatieproject? Check! Dan hebt u alleen nog een goede woningverzekering nodig, zoals Cocoon van DVV Verzekeringen.

Geniet nu van 2 maanden gratis* woningverzekering Cocoon

* 2 maanden gratis + 10 betalend op de eerste jaarpremie voor een nieuwe woningverzekering Cocoon onderschreven tussen 1/3/2017 en 30/4/2017, op voorwaarde dat DVV Verzekeringen het risico aanvaardt.

Ga langs bij een consulent van DVV Verzekeringen voor meer informatie of lees de voorwaarden (franchise, gedekte goederen, limieten van de dekking, enz.) en de commerciële fiche van de woningverzekering Cocoon van DVV Verzekeringen.