Alles wat u als jonge huurder moet weten

Binnenkort op eigen benen? Proficiat! Een nieuwe woning inrichten, een eigen nest maken, spannende tijden… Maar weet u wat u te doen staat als jonge huurder? Hebt u een brandverzekering nodig of is dat alleen iets voor eigenaars? En is een brandverzekering hetzelfde als een woningverzekering? We zetten de antwoorden op de belangrijkste vragen op een rijtje.

Is een brandverzekering wettelijk verplicht voor huurders?

In België bent u niet wettelijk verplicht om een brandverzekering te nemen als huurder. Vaak is het wel een voorwaarde in het huurcontract. Weet dat een brandverzekering altijd een goede zet is. Bijvoorbeeld om uw aansprakelijkheid bij brand te dekken of om een schadevergoeding te krijgen als uw meubels beschadigd zijn door brand. In België hebben bijna alle huurders zo’n verzekering.

Is er een verschil tussen een brand- en een woningverzekering?

Een brandverzekering is niet helemaal hetzelfde als een woningverzekering. Nochtans worden de termen wel vaak door elkaar gebruikt. Eigenlijk dekt de term woningverzekering beter de lading. De waarborgen zijn namelijk meestal ruimer dan brand. Denk maar aan stormschade, waterschade bij leidingbreuk of overstromingen, glasbreuk, natuurrampen enz. Bij DVV Verzekeringen gaan we met de woningverzekering Cocoon Start nog een stap verder en is de bescherming nog groter.

Hoe kan u zich als jonge huurder optimaal verzekeren?

Met Cocoon Start slaapt u altijd op beide oren, want deze verzekering is tegelijk een brand-, diefstal- én familiale verzekering. Daarbovenop dekt ze heel wat andere waarborgen zoals:

  • Schade aan uw laptop of tablet, bijvoorbeeld als u er per ongeluk drank op morst.
  • Medische kosten bij uw verhuis, bijvoorbeeld als een vriend iets breekt.
  • Rechtsbijstand bij huurgeschillen, bijvoorbeeld als de eigenaar de waarborg niet wil terugbetalen.
  • Onrechtstreekse verliezen: een extra vergoeding als u een schadegeval hebt (om verplaatsingen of andere bijkomende kosten te dekken).

Let wel: als uw vriend een auto-ongeval heeft bij het verhuizen, is dat niet gedekt door Cocoon Start. Ook diefstal van dieren is niet verzekerd.

Helpt de verzekering als uw toilet verstopt zit of uw verwarming in panne valt?

Cocoon Start biedt voor dergelijk noodgevallen de waarborg home emergency. U krijgt dan onmiddellijk hulp, zelfs 24 uur per dag, tot 3 keer per jaar. Zo hoeft het etentje met vrienden niet in het water te vallen…

Hoeveel kost een woningverzekering?

Bij DVV Verzekeringen willen we het jonge huurders gemakkelijk maken. Daarom betaalt u als huurder tot en met 30 jaar maar 25 euro per maand voor Cocoon Start. Extra goed nieuws: de eerste 6 maanden nadat u uw ouderlijk huis verlaat, is het zelfs volledig gratis.

Ontdek de woningverzekering Cocoon Start

Ouder dan 30 of eigenaar van een huis?

Ook in die gevallen vindt u bij DVV Verzekeringen de perfecte oplossing. Cocoon is onze woningverzekering die niet alleen brand, maar ook waterschade, BA Gebouw, storm- en hagelschade, glasbreuken en natuurrampen dekt. Bovendien vult u de basiswaarborgen probleemloos aan met opties. Zo is uw thuis optimaal verzekerd. Teken tussen 1/3 en 30/4 in en krijg 2 maanden gratis op de eerste jaarpremie*.

Maak kennis met de woningverzekering Cocoon

Ga langs bij een DVV-consulent voor meer informatie of ontdek:

*2 maanden gratis + 10 betalend. Aanbod geldig op de eerste jaarpremie van een nieuwe woningverzekering Cocoon, mits aanvaarding van het risico door DVV Verzekeringen.

Deel dit