Bespaar op uw waterverbruik

DVV verzamelde een aantal tips om minder water te verbruiken. Goed voor het milieu en uw portemonnee. Zeker als u weet dat onze waterfactuur in 2017 verder zal stijgen. Gelukkig is het niet eens zo moeilijk!

Minder water in de keuken

Wist u dat een vaatwasmachine meestal zuiniger is dan met de hand de vaat doen? Als u toch zelf afwast, doet u dat beter in een teiltje of een spoelbak. Ook groenten of fruit spoelt u beter zo in plaats van onder stromend water. Nog beter: het spoelwater hergebruiken voor uw planten.

Water besparen in de badkamer

  • Laat de kraan niet stromen als u uw tanden poetst. Zo verbruikt u al snel meer dan een volle emmer. Gewoon een beker water klaarzetten en klaar is Kees.
  • Heeft u een douche? Neem dan zo weinig mogelijk een bad. Daarmee verbruikt u al snel meer dan 100 liter water.
  • Ga niet te lang douchen. Zet desnoods een timer als u toch in de verleiding zou komen om eeuwig te blijven staan. Douchetimers zijn er in alle soorten en kleuren. Zorg dat de hele familie dapper mee doet!
  • Installeer een spaardouchekop. U verbruikt dan in plaats van zo’n 12 liter water maar 6 liter water per minuut.
  • Plaats een toilet met 2 spoelknoppen. U kan dan kiezen met hoeveel water er gespoeld wordt: 3 of 6 liter. Voor uw bestaande toiletten kan u via een ombouwset hetzelfde bereiken.

Regenwater gebruiken

In de tuin kan u natuurlijk regenwater gebruiken. Installeer een regenput of vang het water in een regenton op. Daarmee kan u al heel veel planten water geven! Ook voor de wasmachine, het toilet of om uw auto te wassen is regenwater de perfecte oplossing. Weet wel dat u – zeker voor de wasmachine – dan het best een filter plaatst.

Lekken tijdig opsporen

Een gezin van 4 personen verbruikt per dag gemiddeld 348 liter water, voor alleenstaanden is dat 99 liter. Merkt u dat u plots veel meer verbruikt, of vermoedt u dat er ergens een lek in uw waterleiding zit? Dan heeft u een lekzoekbedrijf nodig. Dit voordeel is inbegrepen in de Cocoon-woningverzekering. Straffer nog: wij betalen de kosten voor het openmaken en terug dichten van wanden, vloeren en zolderingen met het oog op de herstelling van de ingebouwde leiding binnenshuis.

Ontdek meer over de Cocoon-woningverzekering!

Meer informatie over de voorwaarden (het eigen risico, de gedekte goederen, de limieten van de dekking enz.) en de commerciële fiche vindt u bij uw DVV-consulent.

Deel dit