De vogeltjes zingen, de bomen staan in bloei. De lente is in het land! Maar met het mooie weer komen ook de voorjaarsstormen. En die kunnen niet alleen uw huis, maar ook uw tuin beschadigen. Geen idee wat u kan doen om uw tuin en alles erin te beschermen? We helpen u.

Wat als er storm op komst is?

Als er een onweer aangekondigd is, neemt u beter uw voorzorgen. Zet uw tuinmeubelen, parasols en andere lichte spullen zo veel mogelijk binnen. Vergeet ook uw vuilnisbakken niet. Ziet u ergens loshangende takken? Snoei die dan zodat ze geen schade kunnen aanrichten. Denk er ook aan om deuren en ramen van uw tuinhuis goed te sluiten. En haal uw dieren zoveel mogelijk binnen of sluit ze op in hun hok. Zeker honden laat u beter niet buiten bij donder of bliksem.

Wat als de storm is uitgeraasd en u schade hebt?

Heel wat zaken zijn gedekt door uw woningverzekering. Cocoon van DVV Verzekeringen vergoedt bijvoorbeeld zonnepanelen, afsluitingen en terrassen. En zelfs tuinmeubelen en barbecues. Weet dat dat de dekking niet altijd zo uitgebreid is bij andere verzekeraars. Kijk dus goed naar de algemene voorwaarden van uw verzekeringscontract om te weten wat er gedekt is. In elk geval is het belangrijk om bij schade foto’s te nemen (van dichtbij en van veraf), een inventaris op te maken van alle schade en uw verzekeraar te contacteren.

En wat met de optie Tuin bij de woningverzekering Cocoon?

Hebt u een tuin met heel wat dure beplantingen? Een zwembad, jacuzzi of vijver? Waardevolle voorwerpen in uw tuinhuis of op uw terras? Dan kan het verstandig zijn om een extra bescherming te nemen. Bij DVV Verzekeringen kan u de optie Tuin toevoegen aan uw woningverzekering Cocoon voor maar 10% extra premie. Met deze optie bent u zelfs beschermd als een hagelbui uw pergola vernielt of als een lek in uw mazouttank de grond errond zwaar vervuilt.

Ontdek wat er gedekt is met de woningverzekering Cocoon

Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht, wordt afgesloten voor 1 jaar en jaarlijks stilzwijgend verlengd. Bekijk de algemene voorwaarden (eigen risico, gedekte goederen, limieten van de dekking enz.) en de commerciële fiche of ga langs bij een DVV-consulent voor meer info. De bijzondere en algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures.