Bespreek de belangrijke thema's vooraf met je naasten

Vroeg of laat krijgen de meesten van ons te maken met vragen over zelfstandig wonen, nalatenschap… DVV raadt je aan om deze delicate vragen zo vroeg mogelijk met je naasten te bespreken.

Wat als je niet meer zelfstandig kan wonen?

Je voelt je in topvorm en kijkt er naar uit volop van je pensioen te profiteren... Maar na verloop van tijd is het mogelijk dat je niet langer zelfstandig kan wonen. Sommige vragen worden dan onvermijdelijk. Kan je bij je kinderen inwonen? Zo ja, hoe? Wil je liever naar een rust- en verzorgingstehuis? Of misschien een serviceflat? Je kan er beter al over spreken met je naasten wanneer je nog gezond bent.

Wat met je uitvaart?

Sommige dingen zijn onvermijdelijk en dan kan je ze maar beter op tijd geregeld hebben. Je uitvaart bespreken met je kinderen of je partner is dan geen slecht idee. Verkies je een begrafenis of een crematie? Wil je een religieuze ceremonie?

Je kan er ook voor kiezen om je dierbaren te ontlasten op een moeilijk moment. Dankzij een uitvaartverzekering beschikken je dierbaren over een kapitaal om je uitvaart te betalen als je overlijdt. Verstandig als je weet dat een begrafenis in België gemiddeld 6.000 euro kost.

Hoe regel je je nalatenschap?

Over een erfenis zijn er vaak problemen en discussies… Daarom is het goed de gevolgen van je nalatenschap te voorzien en erop te anticiperen. Verschillende oplossingen zijn mogelijk: testament, schenking, overlijdensverzekering, enz. Je DVV-consulent geeft je graag het juiste advies om je nalatenschap te optimaliseren.

Deel dit