Kopen… Maar waar begin je?

Je wil graag je eerste appartement of huis kopen? Eigenaar worden is een goede investering voor de toekomst, maar gaat wel samen met een reeks verplichtingen. DVV helpt je met de vragen die je je misschien stelt.

Is het beter om eerst te sparen voor mijn toekomstig huis?

Je wil eerst een klein kapitaal opbouwen voor je de grote sprong waagt? Begin dan vandaag al met sparen! DVV heeft meerdere spaarverzekeringsformules met gegarandeerd rendement om jouw startkapitaal op te bouwen. Met andere woorden: een aantrekkelijk rendement en geen risico. Ideaal voor jongeren die hun vleugels net uitslaan.
Heb je je droomwoning gevonden? Dan kan je je spaargeld gebruiken om de schuldsaldoverzekering van je hypothecair krediet mee te betalen.

Hoeveel kan ik lenen?

Je kan beter op voorhand je rekening maken. Het is echt niet leuk om je zwaar in de schulden te steken en jarenlang elke euro te moeten omdraaien. Meestal hanteert een kredietverstrekker de 33-procentregel. Dat betekent dat je kredietbedrag niet meer mag zijn dan een derde van je beschikbare inkomen. Gebruik onze kredietsimulator om uit te rekenen hoeveel jij in alle veiligheid kan lenen.

Welk hypothecair krediet en welke verzekeringen moet ik kiezen?

Ingewikkeld? Niet helemaal… Als je kiest voor het Immo-Pack van DVV, heb je de beste intrestvoet voor je hypothecair krediet en alle nodige verzekeringen voor je toekomstige woning. Een all-informule, met daarbovenop de goede raad van een kredietmakelaar.

Geeft mijn hypothecair krediet recht op fiscale voordelen?

Ja, in de meeste gevallen geeft je hypothecair krediet je recht op een belastingvermindering. Weet dat pensioensparen je ook recht geeft op fiscale voordelen. En je kan beide voordelen combineren! Begin met pensioensparen wanneer je jong bent: hoe vroeger je begint, hoe groter je kapitaal wordt. Zo kan je van het leven genieten eenmaal je met pensioen bent.

Wat is een slimme manier om een huis te zoeken?

Hoe begin je met zoeken? Waar moet je rekening mee houden als je een woning bezoekt? Raadpleeg onze checklist voor de aankoop van een huis.

Deel dit