Hypothecair krediet: hoeveel kan je terugbetalen?

Hoeveel kan je lenen om je huis of appartement te kopen? Of beter gezegd: hoeveel kan je terugbetalen? Een cruciale vraag die je moet beantwoorden voor je ook maar één stap zet. DVV helpt je om te berekenen hoeveel jouw afbetalingscapaciteit bedraagt.

De 33-procentregel

Er is één gouden regel voor je lening op budgettair vlak: het totale gewicht van je kredieten mag niet meer zijn dan een derde van je inkomsten.
Bijvoorbeeld: jij verdient 1.700 euro per maand, je partner 1.600 euro. Het maandelijks inkomen van jullie gezin is dus 3.300 euro. Als je de 33-procentregel volgt, betekent dat dus dat je 1.100 euro kan uitgeven aan kredieten. Je hebt al een lening van 200 euro voor je auto en eentje van 50 euro voor je wasmachine? Dan blijft er 850 euro over voor je hypothecair krediet.
Houd ook rekening met je vaste kosten (water, elektriciteit, gsm,…) om een aanvaardbare levensstandaard te kunnen aanhouden.

Maak een simulatie van je hypothecair krediet

Wil je een idee hebben van hoeveel je kan lenen in functie van de looptijden en types kredieten? Doe zelf de berekening met de kredietsimulator van DVV.

Kredietsimulator

Afbetalingscapaciteit
Netto besteedbaar inkomenDVV stelt je verschillende vormen van hypothecaire kredieten voor. Ontdek ze kort en raadpleeg een kredietmakelaar voor meer details. Zij of hij legt je de verschillende formules uit en kijkt samen met jou welk type jou het best past.

Hypothecair krediet met schuldsaldoverzekering

Je betaalt een vast maandelijks bedrag terug, samengesteld uit een deel intresten en een deel kapitaal. De looptijd van je lening kan gaan tot 30 jaar, met een vaste of variabele rentevoet (verschillende mogelijkheden). Bovendien dekt een schuldsaldoverzekering om het resterende bedrag terug te betalen bedrag als jij vroegtijdig zou overlijden.

Meer weten over het hypothecair krediet met schuldsaldoverzekering

Hypothecair krediet met gemengde levensverzekering

Je betaalt een vast maandelijks bedrag terug dat alleen bestaat uit intresten tijdens de looptijd van het krediet. Het is je gemengde levensverzekering die de terugbetaling van het krediet op je 65e (of in geval van vroegtijdig overlijden) garandeert. Je kan lenen tot je 65e en deze looptijd inkorten via vooruitbetalingen. Je kiest voor een vaste of variabele rentevoet (verschillende mogelijkheden).

Meer weten over het hypothecair krediet met gemengde levensverzekering

Immo-Pack: de all-inoplossing

Het Immo-Pack van DVV is er om je het leven makkelijker te maken. Dit pack combineert een superinteressant hypothecair krediet, een schuldsaldoverzekering en andere onmisbare verzekeringen, zoals een woningverzekering, met een mooie korting. De looptijd van je lening kan tot 30 jaar gaan, met vaste of variabele rentevoet (verschillende mogelijkheden). Kortom: het Immo-Pack dekt je krediet en je woning. Bovendien zal je kredietmakelaar je ook de voordeligste formule op fiscaal vlak voorstellen.

Ontdek het Immo-Pack

Deel dit