Wat ga jij met je vrije tijd doen als je op pensioen bent?

Je wettelijk pensioen zal waarschijnlijk niet volstaan om je huidige levensstandaard aan te houden. Door aan pensioensparen te doen, sla je twee vliegen in één klap: je bouwt aan je pensioen en geniet vanaf volgend jaar al van een belastingvoordeel.

3 troeven van pensioensparen bij DVV

Keuze uit 3 formules

Je beslist zelf wat voor jou belangrijk is: veiligheid of rendement. Jij kiest je formule.

Flexibiliteit en fiscaal voordeel

Je stort het bedrag dat jij wil op het moment dat je wil (tot het jaarlijkse plafondbedrag, vandaag 940 euro). Je recupereert 30% van je stortingen als belastingvoordeel (max. 282 euro)*.

Combineer pensioensparen met een hypothecair krediet

Voor een zo groot mogelijk fiscaal voordeel kan je pensioensparen combineren met een hypothecair krediet.

Daarom begin je beter op tijd met pensioensparen

Goed om te weten:

  • *Mits naleving van de wettelijke voorwaarden. De fiscale behandeling hangt af van de individuele omstandigheden van de verzekeringnemer en kan in de toekomst aan wijzigingen onderhevig zijn. Hou er rekening mee dat indien voor een premie een belastingvoordeel verkregen werd, er ook taksen van toepassing zijn op de uitkering.
  • Het gaat om een pensioenspaarverzekering van tak 21 (Save 3 of Life Cover Pack Pension) of tak 23 (Life Pension Dynamic) met maximaal 6% instapkosten en een minimale looptijd van 10 jaar.
  • Voor meer informatie, met name over de spaardoeleinden, de risico’s (het kredietrisico in geval van faillissement van Belins NV en het liquiditeitsrisico), de kosten en taksen van deze producten, alsook over de gegarandeerde interestvoet, raadpleeg:

Het is belangrijk dat potentiële spaarders deze documenten doornemen voor zij een contract ondertekenen.

  • De bijzondere en algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures.
Opmerkingen, vragen of klachten in verband met dit product?