Beleggersprofielen

Welke beleggersprofielen bestaan er ?

Denk je er aan om bij DVV geld te beleggen? Je DVV-consulent zal samen met jou je beleggersprofiel bepalen zodat je een geschikt product kan worden aangeboden.

Hieronder vind je alvast een overzicht van de verschillende profielen:

Defensief

Volgens dit profiel is veiligheid prioritair. Zowel het kapitaalsbehoud als een vast rendement zijn belangrijk. Ook als dit kapitaalsbehoud ten koste gaat van het rendement.

Neutraal

Volgens dit profiel kan enig risico genomen worden om het rendement te verhogen, maar slechts in beperkte mate. Er wordt gestreefd naar sparen en beleggen met weinig schommelingen.

Evenwichtig

Volgens dit profiel zijn zowel rendement als beperking van risico belangrijk. Het is aanvaardbaar om wat meer risico te nemen om een potentieel hoger rendement te behalen. Maar er is geen bereidheid om uitgesproken risico’s te nemen waardoor de spaar- en beleggingsverzekeringen sterk in waarde kunnen dalen.

Dynamisch

Volgens dit profiel is een zo hoog mogelijk potentieel rendement belangrijk, wetende dat hier risico’s aan verbonden zijn. Er is bereidheid om uitgesproken risico’s te nemen, waardoor spaar- en beleggingsverzekeringen sterk in waarde kunnen dalen.

Deel dit