• MyDVV

Wonen

Gewoon genieten van uw tuin met deze 5 tips

Zo viert u de zomer in uw tuin!

Zoals de meeste Belgen zal u dit jaar wellicht een groot deel van uw vakantie in en rond uw huis doorbrengen. Bent u op zoek naar inspiratie om van uw tuin een paradijs te maken voor onszelf, planten en dieren? We zetten u op weg met deze 5 tips.

1. Werk met de handen in de aarde

Met onze handen in de aarde wroeten, is goed voor onze mentale gezondheid. Leg een moestuin aan, zet bloembakken op uw terras, snoei uw hagen, maak uw hoofd goed leeg… Zorg wel dat er geen ongelukken gebeuren en lees onze tips om veilig te tuinieren.
 

2. Kies de juiste planten

  • Ga voor inheemse plantensoorten in plaats van exotische soorten. Die zijn beter aangepast aan onze omstandigheden en riskeren minder snel weg te kwijnen. Bovendien houden we zo de biodiversiteit beter op peil. Er is keuze genoeg: viooltje, korenbloem, vlinderstruik, sering, wilde rozensoorten enz.
  • Leer uw bodem kennen en pas uw planten aan. Door de kleur van uw bodem te bestuderen, ontdekt u welke bodem u hebt. Een kleiige bodem is bijvoorbeeld eerder okerkleurig of kastanje bruin terwijl een zanderige bodem er grijs uitziet. Weet dat bijvoorbeeld seringen of rozen het goed doen op kleigrond, terwijl lavendel of hortensia een aanrader zijn op zandgrond.

3. Laat de natuur meer zijn gang gaan

We hebben het al vaker gehoord: het is een goed idee om de spontane natuur voldoende ruimte te geven. Verwilderde hoekjes zijn een aanrader voor allerlei soorten planten en dieren. Dood hout en klimop zijn interessant voor insecten en vogels. En ook uw gras hoeft echt niet elke week gereden te worden! Relax…

4. Zorg voor een vijver(tje)

U hoeft helemaal geen grote tuin te hebben om een vijver aan te leggen. Een kleine poel of waterpartij is perfect om dieren te laten drinken of kikkers en libellen aan te trekken. Zorg wel dat uw vijver op een plek minstens een meter diep is en zet zuurstofplanten in de vijver. Glanzend fontuinkruid is bijvoorbeeld een ideale zuurstofleverancier.

5. Overweeg een verticale tuin

Hebt u niet veel plaats buiten? Dan is een verticale tuin iets voor u. Zo maakt u een saaie muur meteen een stuk vrolijker. Verticaal tuinieren biedt nog andere voordelen: het werkt isolerend, zuivert de lucht en is een cadeau aan de natuur. U kan de systemen voor uw verticale tuin zelf maken of gewoon kant-en-klaar kopen. 

Bescherm uw tuin

Hebt u uw tuin omgetoverd tot een gezellig paradijs? Zorg dan voor een goede bescherming. Ontdek alles over onze tuinverzekering of vraag meer info aan uw DVV-consulent.

Gepubliceerd op 07/05/2020

Dit wil u ook weten

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in uw buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op u in meer dan 350 kantoren.

Kies een consulent