• MyDVV

Ziekte en ongevallen

Lichamelijke schade tijdens uw werken gedekt

Verzekering Lichamelijke Ongevallen bij Tijdelijke Werken in uw privéleven

Waarborgen van een verzekering Lichamelijke Ongevallen bij Tijdelijke Werken

Gaat u (ver)bouwen of verhuizen? Dan zal de verzekering Lichamelijke Ongevallen bij Tijdelijke Werken alle lichamelijke letsels dekken van u, uw vrienden of familie die vrijwillig bij u helpen.

Behandelingskosten
Stel dat uw schoonbroer het plafond van uw nieuwe slaapkamer schildert en van de ladder valt. Resultaat: zijn been is gebroken en hij moet onder het mes. Uw verzekering komt dan tussen voor:

  • medische behandelingskosten op voorschrift van een arts (na tussenkomst van het ziekenfonds en de eventuele hospitalisatieverzekering), ook wanneer chirurgie nodig is voor de verwondingen
  • kosten voor de eerste prothese, voor orthopedie (zelfs wanneer dit maar voorlopig is) en de kosten van een vereist medisch transport

Tijdelijke arbeidsongeschiktheid
U bent arbeidsongeschikt door een ongeval tijdens de werken aan uw woning? Vanaf de 31ste dag van de arbeidsongeschiktheid krijgt u tot 1 jaar na het ongeluk een forfaitaire dagvergoeding uitbetaald. Het bedrag van de vergoeding is afhankelijk van uw graad van arbeidsongeschiktheid en soort activiteit.

Permanente invaliditeit
Bij blijvende invaliditeit door een ongeval bij u krijgt het slachtoffer een vergoeding volgens de graad van invaliditeit. Op het moment dat u intekent, kiest u vanaf welke graad de verzekering tussen komt. Daardoor kan u ook korting krijgen op uw premie.

Overlijden
Als iemand vrijwillig bij u komt helpen bij werken aan uw woning en dan overlijdt na een ongeluk (direct of binnen 3 jaar na het ongeval), keert de verzekering het door u gekozen kapitaal uit aan de begunstigde.

Korting door franchise

Als u dat wil, kan u de franchise aanpassen om een korting te krijgen op uw premie:

-    Voor de waarborg behandelingskosten kan u 15% korting op uw premie krijgen door een franchise van 50 euro toe te voegen. Uw verzekering zal dan niet tussenkomen voor bijvoorbeeld 1 enkel bezoek aan de huisarts.
-    Voor de waarborg invaliditeit kan u door een franchise in de graad van invaliditeit ook korting krijgen:

  • 20% korting als u ervoor kiest dat DVV verzekeringen niet tussenkomt als de graad van invaliditeit lager is dan 10%
  • 25% korting als u ervoor kiest dat DVV verzekeringen niet tussenkomt als de graad van invaliditeit lager is dan 15%
  • 30% korting als u ervoor kiest dat DVV verzekeringen niet tussenkomt als de graad van invaliditeit lager is dan 20% 
Binnenkort beginnen we met renovatiewerken in onze woning. Een aantal familieleden komen ons gratis helpen. Kan ik een verzekering afsluiten om hen te beschermen tegen een eventueel ongeval op de werf?

De polis Lichamelijke Ongevallen bij Tijdelijke Werken van DVV verzekeringen is net wat u zoekt. Vrienden en familie die u gratis komen helpen, zijn dan beschermd bij lichamelijke letsels opgelopen op uw werf. Deze verzekering voorziet naast de terugbetaling van medische kosten ook een kapitaal in geval van arbeidsongeschiktheid, blijvende invaliditeit of overlijden.

Mijn echtgenoot en ik zijn samen een hypothecair krediet aangegaan voor een huis dat we zelf renoveren. Helaas is hij ernstig gewond geraakt toen hij van een stelling viel. Daardoor is hij nu invalide. Komt de verzekering Lichamelijke Ongevallen bij Tijdelijke Werken tussen om de rest van ons woonkrediet te betalen?
Uw verzekering zal een vaste vergoeding uitbetalen in functie van de graad van invaliditeit van uw echtgenoot. Uw hypothecair krediet zal u zelf verder moeten afbetalen. Heeft uw echtgenoot een verzekering Gewaarborgd Inkomen ? Dan kan hij daarop een beroep doen voor een vervangingsinkomen.

Goed om te weten:

  • Bij deze verzekering geldt er geen wachttijd. 
  • De verzekering Lichamelijke Ongevallen bij Tijdelijke Werken wordt afgesloten voor het gewenste aantal mandagen. Bekijk de voorwaarden voor informatie over de limieten en uitsluitingen of ga langs bij een DVV-consulent. Het is belangrijk dit document door te nemen voor een contract te ondertekenen. De bijzondere en algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht.

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in uw buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op u in meer dan 350 kantoren.

Kies een consulent