• MyDVV

Activiteit

Telewerk, e-commerce en levering: is mijn activiteit gedekt?

Als gevolg van de COVID-19-pandemie en de lockdown hebben telewerken en vergaderen op afstand de wind in de zeilen. Meer dan ooit is het al digitaal wat de klok slaat. Maar wat is de impact van de digitalisering op de verzekeringen van een kmo? 

De digitale trend zet zich versneld door

Als gevolg van de lockdown schakelt de digitalisering in heel veel ondernemingen een versnelling hoger. Tal van e-commerce-bedrijven zagen hun verkoopcijfers sterk toenemen. Heel wat van hen zijn snel overgeschakeld naar e-commerce. Voor de klassieke ondernemingen zijn Microsoft Teams, Zoom en Google Meet een heel interessante manier gebleken om in contact te blijven met hun klanten en hun leveranciers.

Experts verwachten dat de digitale versnelling niet zal afnemen naarmate de beperkende maatregelen worden afgebouwd. Het koopgedrag van de Belgen is misschien wel voorgoed veranderd. Handelaars hebben een nieuw kanaal gevonden om extra omzet te genereren. De efficiëntie van online vergaderen en klanten bezoeken en ook van telewerken is de ondernemingen niet ontgaan.

Wat zijn de risico's voor mijn onderneming?

Een nieuwe (digitale) manier van werken veroorzaakt ook nieuwe risico's, wat concrete gevolgen heeft op het vlak van de verzekeringen. Hieronder vindt u enkele concrete voorbeelden:

  • De invoering van telewerk is gedekt door uw polis arbeidsongevallenverzekering, maar u kan uw verzekeraar beter vooraf op de hoogte brengen. Het is eveneens raadzaam om telewerk een formeel karakter te geven op basis van een overeenkomst of een interne nota waarin duidelijk de regels voor telewerkers worden vastgelegd.
  • Hebt u de stap gezet naar e-commerce? Als u zelf zorgt voor de leveringen, is het ten zeerste aanbevolen om de dienst levering op te nemen in uw BA Onderneming.
  • De digitalisering vergroot eveneens het risico op hacking. Thuisnetwerken zijn bijvoorbeeld iets minder goed beveiligd dan die in de ondernemingen en soms wordt er ook gewerkt op andere toestellen. U kan zich daartegen wapenen met de verzekering Digi Cover.

Vindt u dit artikel interessant? Lees meer op KMO Insider.

Hebt u nog vragen over de risico's die uw onderneming loopt en wil u meer weten over deze diverse verzekeringen? Neem contact op met uw DVV-consulent. Hij of zij staat voor u klaar.

Gepubliceerd op 25/05/2020

Dit wil u ook weten

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in uw buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op u in meer dan 350 kantoren.

Kies een consulent