• MyDVV

Reizen

Het coronavirus en de reisbijstand van DVV: hoe zit het?

DVV Assistance en het coronavirus

Bent u van plan om naar het buitenland te reizen en wil u weten hoe het zit met de reisbijstandsverzekering DVV Assistance?

Weet dat de kleurencode van uw bestemming niet langer de dekking bepaalt die u geniet met uw verzekering. Reizen naar landen en regio’s die ‘rode zones’ zijn, blijft sterk afgeraden, maar is niet langer verboden.

Hoe weet ik of ik gedekt ben?

Voor uw vertrek raden we u ten zeerste aan om de adviezen en maatregelen te raadplegen voor de zone van het land/de regio waar u naartoe reist op de website van Buitenlandse Zaken.

Reist u naar een land/zone die Belgische reizigers toelaat?
U kan op uw DVV Assistance rekenen voor technische bijstand (voertuig) en voor medische bijstand in dit land (in de mate waarin deze waarborgen werden onderschreven en binnen de limieten van de geografische dekking van het contract). 
> Bijstand in het kader van COVID-19 is ook gedekt.

Reist u naar een land/zone die de toegang verbiedt aan Belgische reizigers?

  • Als het gaat om een essentiële reis EN u kan dat bewijzen (in het kader van studies, werk …), kan u rekenen op uw DVV Assistance voor technische bijstand (voertuig) en voor medische bijstand in dit land/deze regio (in de mate waarin deze waarborgen werden onderschreven en binnen de limieten van de geografische dekking van de polis).
    > Bijstand in het kader van COVID-19 is ook gedekt.
  • Als het niet gaat om een essentiële reis, dan dekken we geen enkele vraag om bijstand.

Komt DVV Assistance tussen als u in het buitenland ziek wordt door Covid-19?

Als u beantwoordt aan de hoger vermelde criteria kan u op uw bijstandsverzekering DVV Assistance rekenen als u Covid-19 oploopt:

  • vergoeding van uw medische kosten in het buitenland tot 12.500 euro
  • organisatie en vergoeding van de heen- en terugreis van een familielid en de vergoeding van verblijfskosten voor maximaal 65 euro/dag gedurende maximaal 5 dagen als u alleen reist en gehospitaliseerd wordt voor minstens 5 dagen
  • organisatie en vergoeding van uw repatriëring (als uw gezondheidstoestand dat vereist)

Vergoedt DVV Assistance de extra kosten om langer in het buitenland te blijven als u niet ziek bent maar in quarantaine moet blijven?

Als u op reis bent en niet naar België terug kan omdat u in quarantaine bent geplaatst, dan zijn de kosten voor een verlengd verblijf niet gedekt door DVV Assistance.

Waar vindt u officiële info over Covid-19?

De federale overheid heeft alle informatie over het coronavirus verzameld op www.info-coronavirus.be. Hou zeker ook het reisadvies van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken in de gaten. 

Met DVV Assistance bent u goed verzekerd

Wil u intekenen op DVV Assistance of hebt u nog vragen over onze reisbijstandsverzekering? Uw DVV-consulent helpt u graag.

Goed om te weten

DVV Assistance is een bijstandsverzekering die wordt afgesloten voor 1 jaar en jaarlijks stilzwijgend verlengd wordt.  De bijzondere en algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. Ga langs bij een DVV-consulent of bekijk hier:

Gepubliceerd op 12/10/2020

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Ga naar een DVV-consulent in een van onze 316 kantoren.

Kies een consulent