• Blog
  • Contact
  • Wie zijn wij?
  • Klachten
  • Jobs
  • MyDVV

Kan ik mijn reis annuleren?

Reisannulatieverzekering

Annulering van de reis als gevolg van de pandemie

Gezien de huidige wereldwijde pandemie zijn de grenzen van bepaalde landen nog gesloten en nog niet alle luchthavens hebben hun deuren geopend.. Daardoor kan het zijn dat je reis geannuleerd werd. Wat nu? De annulatieverzekering kan hier mogelijk soelaas brengen. 

Oorzaken van annulering

De annulatieverzekering geldt enkel wanneer je annuleert op grond van een van de oorzaken die vermeld staan in het contract, bijvoorbeeld wanneer jij of een van andere verzekerden werkelijk ziek is. Elke andere reden (zoals bijvoorbeeld reisangst vanwege de Covid-19-pandemie) kan geen aanleiding geven tot een geldige annulatie. Het feit dat de Belgische overheid afraadt nog te reizen naar specifieke bestemmingen geeft geen recht op een schadeloosstelling.

Annulering door de organisator of vervoerder

Wij nodigen je uit om contact op te nemen met de reisorganisator, de vervoersmaatschappij en/of de hotelhouder. Zij zijn gebonden aan uitgebreide terugbetalingsverplichtingen. Annuleert de reisorganisator of de luchtvaartmaatschappij, dan moet de organisator of de luchtvaartmaatschappij je terugbetalen of je gratis een andere reis/vlucht aanbieden. Ze moeten je ook een oplossing aanbieden als je vastzit in het buitenland. 

Uitzonderlijke en onvermijdelijke omstandigheden

Wettelijk gezien kan je je reis kosteloos opzeggen indien uitzonderlijke en onvermijdelijke omstandigheden grote gevolgen hebben op de uitvoering van de pakketreis. Dat kan bijvoorbeeld gaan over een oorlog, andere ernstige veiligheidsproblemen, ernstige risico's voor de volksgezondheid, bijvoorbeeld de uitbraak van een ernstige ziekte op de plaats van bestemming. In dat geval heeft de reiziger recht op een volledige terugbetaling door de reisorganisator van de reeds uitgevoerde betalingen.

Boeking met eigen middelen

Indien je met eigen middelen hebt geboekt, zonder tussenkomst van een reisbureau, grijpen wij in indien het evenement in je contract is opgenomen (bv. bewezen ziekte van een in het contract vermelde persoon).

Bijkomende vragen of nood aan persoonlijk advies?

Neem contact op met je DVV-consulent. Die helpt je graag verder.

Goed om te weten

De reisverzekering heeft een duurtijd zoals bepaald in de bijzondere voorwaarden van het contract. De bijzondere en algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. Ga langs bij een DVV-consulent of bekijk hier:

Dit wil je ook weten

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 350 kantoren.

Kies een consulent