• MyDVV

Tijdelijke werkloosheid en vrijwilligerswerk

Kan u tijdelijke werkloosheid combineren met vrijwilligerswerk?

Door de coronacrisis zijn heel wat mensen tijdelijk werkloos. Zit u ook in die situatie en wil u als vrijwilliger uw handen uit uw mouwen steken? Dat kan tot eind juni onder bepaalde voorwaarden zonder dat u uw tijdelijke werkloosheidsuitkering verliest. We zetten alles op een rij.

Vrijwilligerswerk bij de brandweer of de civiele bescherming

De regels voor vrijwilligers bij de brandweer of de civiele bescherming zijn tijdelijk soepeler geworden. Dat betekent dat u de vergoedingen die u krijgt, kan combineren met uw uitkering als tijdelijke werkloze. U hoeft ook niets speciaals te doen in dit geval.

Ander vrijwilligerswerk

Doet u vrijwilligerswerk bij een organisatie of privépersoon? Dat mag in combinatie met tijdelijke werkloosheid op voorwaarde dat uw onkostenvergoeding lager is dan 34,71 euro per dag of 1.388,40 euro per jaar. Uw vergoeding zal geen invloed hebben op uw werkloosheidsuitkering. Is het bedrag hoger? Dan hebt u wel aangifteplicht bij de RVA. Het is dan mogelijk dat u toch (een stuk van) uw uitkering verliest.

Wil u meer weten over de gevolgen van tijdelijke werkloosheid?

Vraag advies aan uw  DVV-consulent. Zij of hij geeft u graag meer informatie. Hebt u een verzekering gewaarborgd inkomen? Bekijk dan alvast het antwoord op de belangrijkste vragen over het coronavirus en uw verzekering gewaarborgd inkomen.

Gepubliceerd op 07/05/2020

Dit wil u ook weten

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in uw buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op u in meer dan 350 kantoren.

Kies een consulent