• MyDVV

Overlijden

Wat als ik overlijd? Ben ik dan gedekt?

Schuldsaldo-, uitvaart-, groepsverzekering

Stel dat ik overlijd als gevolg van het coronavirus, ben ik dan gedekt?

Als uw levensverzekering een overlijdensdekking bevat, wat het geval is bij een schuldsaldo-, een uitvaart-, een groepsverzekering..., dan bent u ook gedekt indien u zou overlijden als gevolg van het coronavirus. Levensverzekeringen sluiten een overlijden als gevolg van een epidemie of pandemie niet uit.

Ook als u als gevolg van het coronavirus komt te overlijden in het buitenland, bent u gedekt.

Mijn partner ligt in het ziekenhuis naar aanleiding van het coronavirus. Zijn of haar gezondheid was al enkele jaren aanzienlijk verslechterd. Ik heb deze informatie nooit doorgegeven aan mijn bank of verzekeraar. In geval van overlijden, is mijn partner nog steeds gedekt?

Ja. Uw partner is gedekt indien er een overlijdensdekking werd afgesloten

Mijn partner heeft een uitvaartverzekering. Mijn partner is overleden aan het coronavirus op het moment dat wij in het buitenland waren. Ik mag mijn partner niet gaan begroeten en hij of zij wordt in het buitenland gecremeerd. Zal de uitvaartverzekering ons vergoeden?

Ja. Bij overlijden van uw partner door het coronavirus ontvangt u het verzekerde kapitaal van de uitvaartverzekering. U kunt dit kapitaal gebruiken om de uitvaart te bekostigen eender hoe en waar de uitvaart plaatsvindt.

Ik heb met mijn agent gesproken over een uitvaartverzekering. Mijn agent ging me de papieren nog bezorgen. Deze papieren zijn echter nooit tot bij mij geraakt. Ben ik gedekt als ik kom te overlijden?

Nee, helaas bent u in dit geval niet gedekt.

Goed om te weten

Raadpleeg de algemene voorwaarden van de schuldsaldo-, een uitvaart-, een groepsverzekering die op aanvraag verkrijgbaar zijn in uw kantoor van DVV verzekeringen of op www.dvv.be.

Bijzondere en algemene voorwaarden hebben voorrang op commerciële brochures. Het verzekeringscontract is onderworpen aan de Belgische wetgeving en wordt afgesloten voor een periode van één jaar, die stilzwijgend kan worden verlengd.

Bijkomende vragen of nood aan persoonlijk advies? Neem contact op met uw DVV-consulent. Die helpt u graag verder.

 

Dit wil u ook weten

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in uw buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op u in meer dan 350 kantoren.

Kies een consulent