• Contact
  • Wie zijn wij?
  • Klachten
  • Jobs
  • MyDVV

Nieuws

Opvang van vluchtelingen: wat met mijn verzekeringen?

Wordt u gedekt als u (een) vluchteling(en) bij u thuis opvangt? Dekt uw verzekering het uitlenen van uw auto aan een vluchteling? En wat als u zelf op humanitaire missie vertrekt? We beantwoorden uw vragen!

Ja, we komen tussen als u een woonverzekering Cocoon Flex/Start of familiale verzekering hebt afgesloten bij DVV. 

Een woordje uitleg:

  • Als u een woningverzekering Cocoon Flex/Start hebt afgesloten en uw gast schade veroorzaakt  aan uw woning of inboedel, bent u gedekt. Die persoon wordt immers beschouwd als een lid van uw huishouden gedurende zijn of haar tijdelijk verblijf bij u. U hoeft uw polis niet te wijzigen: de dekking voor uw woning en inboedel blijft geldig, afhankelijk van de voorwaarden van uw contract.
  • Als u een familiale verzekering van DVV hebt afgesloten en uw gast schade veroorzaakt aan een derde (iemand buiten uw gezin), dekt uw aansprakelijkheidsverzekering hem/haar. Die persoon wordt immers beschouwd als een lid van uw huishouden gedurende zijn of haar tijdelijk verblijf bij u. Als u schade veroorzaakt aan uw gast, is die ook gedekt. Schade die uw gast aan u toebrengt, is echter niet gedekt (behalve voor het gebouw en de inhoud van de woning, zoals uitgelegd in de vorige paragraaf).

Als u uw gebouw hebt verzekerd bij DVV en uw gast verantwoordelijk is voor schade aan het gebouw, bent u gedekt.

U hoeft uw polis dus niet te wijzigen want uw huidige dekking blijft geldig volgens de voorwaarden vastgelegd in uw contract.

Ja, dan bent u gedekt. De burgerlijke  aansprakelijkheid geldt immers voor elke gemachtigde bestuurder van het voertuig. Die persoon moet wel over een geldig rijbewijs beschikken.

Ja, u bent gedekt zolang u niet reist naar een land in oorlog.
Als u dus op dit moment naar Oekraïne vertrekt, zal uw bijstandsverzekering u niet dekken.
Reist u daarentegen naar Polen, of een ander land dat grenst aan Oekraïne, bent u wel gedekt.
Was u al aanwezig in het land voor het conflict begon? Dan doen we ons best om u zo goed mogelijk te helpen, met de beschikbare en toegestane middelen. 

Als u een DVV Assistance verzekering hebt, bent u gedekt. In dat geval worden alle personen die gratis met u meereizen beschouwd als verzekerde passagiers.

U hoeft uw polis dus niet te wijzigen want uw dekking blijft geldig volgens de voorwaarden vastgelegd in uw contract.

Als er iets misgaat, sturen we pechverhelping of wordt uw voertuig naar de dichtstbijzijnde garage gesleept als de reparatie niet mogelijk is. Het vervoer van de passagiers naar de garage wordt ook verzorgd.

Afhankelijk van de herstellingsduur van het voertuig, regelen we vervoer voor de inzittenden naar hun bestemming of voorzien we een hotelovernachting op de plaats van immobilisatie tot de herstelling is voltooid. Onze tussenkomst is beperkt tot de limieten vermeld in de algemene voorwaarden. 



Voor al uw vragen, kunt u steeds bij uw DVV-consulent terecht. Hij of zij helpt u graag.

Gepubliceerd op 22/03/2022

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in uw buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op u in meer dan 350 kantoren.

Kies een consulent