• Blog
  • Contact
  • Wie zijn wij?
  • Klachten
  • Jobs
  • MyDVV

Nieuws

Opvang van vluchtelingen: wat met mijn verzekeringen?

Word je gedekt als je (een) vluchteling(en) bij je thuis opvangt? Dekt je verzekering het uitlenen van je auto aan een vluchteling? En wat als je zelf op humanitaire missie vertrekt? We beantwoorden je vragen!

Ja, we komen tussen als je een woonverzekering Cocoon Flex/Start of familiale verzekering hebt afgesloten bij DVV. 

Een woordje uitleg:

  • Als je een woningverzekering Cocoon Flex/Start hebt afgesloten en je gast schade veroorzaakt  aan je woning of inboedel, ben je gedekt. Die persoon wordt immers beschouwd als een lid van je huishouden gedurende zijn of haar tijdelijk verblijf bij jou. Je hoeft je polis niet te wijzigen: de dekking voor je woning en inboedel blijft geldig, afhankelijk van de voorwaarden van je contract.
  • Als je een familiale verzekering van DVV hebt afgesloten en je gast schade veroorzaakt aan een derde (iemand buiten je gezin), dekt je aansprakelijkheidsverzekering hem/haar. Die persoon wordt immers beschouwd als een lid van je huishouden gedurende zijn of haar tijdelijk verblijf bij jou. Als je schade veroorzaakt aan je gast, is die ook gedekt. Schade die je gast aan jou toebrengt, is echter niet gedekt (behalve voor het gebouw en de inhoud van de woning, zoals uitgelegd in de vorige paragraaf).

Als je je gebouw hebt verzekerd bij DVV en je gast verantwoordelijk is voor schade aan het gebouw, ben je gedekt.

Je hoeft je polis dus niet te wijzigen want je huidige dekking blijft geldig volgens de voorwaarden vastgelegd in uw contract.

Ja, dan ben je gedekt. De burgerlijke  aansprakelijkheid geldt immers voor elke gemachtigde bestuurder van het voertuig. Die persoon moet wel over een geldig rijbewijs beschikken.

Ja, je bent gedekt zolang je niet reist naar een land in oorlog.
Als je dus op dit moment naar Oekraïne vertrekt, zal je bijstandsverzekering je niet dekken.
Reis je daarentegen naar Polen, of een ander land dat grenst aan Oekraïne, ben je wel gedekt.
Was je al aanwezig in het land voor het conflict begon? Dan doen we ons best om je zo goed mogelijk te helpen, met de beschikbare en toegestane middelen. 

Als je een DVV Assistance verzekering hebt, ben je gedekt. In dat geval worden alle personen die gratis met je meereizen beschouwd als verzekerde passagiers.

Je hoeft je polis dus niet te wijzigen want je dekking blijft geldig volgens de voorwaarden vastgelegd in je contract.

Als er iets misgaat, sturen we pechverhelping of word je voertuig naar de dichtstbijzijnde garage gesleept als de reparatie niet mogelijk is. Het vervoer van de passagiers naar de garage wordt ook verzorgd.

Afhankelijk van de herstellingsduur van het voertuig, regelen we vervoer voor de inzittenden naar hun bestemming of voorzien we een hotelovernachting op de plaats van immobilisatie tot de herstelling is voltooid. Onze tussenkomst is beperkt tot de limieten vermeld in de algemene voorwaarden. 



Voor al je vragen, kan je steeds bij je DVV-consulent terecht. Hij of zij helpt je graag.

Gepubliceerd op 22/03/2022

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 290 kantoren.

Kies een consulent