• MyDVV

Pensioensparen

5 kerstfeest tips voor op het werk

Kerstfeestjes op het werk, om helemaal gek te worden? Gelukkig komt DVV verzekeringen to the rescue. Met onze tips wordt het een knaller van een feest (of houdt u er in elk geval geen trauma aan over)! 

1. Doe aan smalltalk

Gewoon uzelf blijven, da’s natuurlijk de belangrijkste tip voor zo’n feestje. Bent u geen vlotte prater? Geen paniek, met een beetje voorbereiding lukt het wel:

  • Zorg voor een paar gespreksonderwerpen: nieuwe hotspots die u ontdekt hebt, citytrips die u gepland hebt enz.
  • Geef eens een complimentje, dat zorgt direct voor een lossere sfeer. Over haar mail die het conflict met een klant oploste of - waarom niet - over zijn nieuwe coole haircut.
  • Zit niet de hele tijd op uw smartphone te kijken en toon dat u wel een babbeltje wil slaan.

2. Hang eens het groentje uit

Bent u nog maar net aan het werk? Dan is zo’n feestje de perfecte gelegenheid om bij te leren van meer ervaren collega’s. Over complexe dossiers, moeilijke managers of – waarom niet – over manieren om aan pensioensparen te doen. Dat laatste is trouwens een absolute aanrader als u ook na uw pensioen aan het feesten wil blijven. 

3. Bouw zelf een feestje

Is uw baas echt niet te vertrouwen als het om een spetterende party aankomt? Neem dan zelf de touwtjes in handen. Waarom geen fout kerstfeest met over the top slingers en kerstmuzak of – als dat er helemaal over is – een kroegentocht? Allemaal geen voorstander van? Dan kan u nog altijd voorstellen om het kerstbudget aan een goed doel te schenken. Zo scoort u misschien ook.

4. Smossen niet toegelaten

Is het kerstfeestje een walkingdinner of een receptie met hapjes? Met deze tips vermijdt u gênante taferelen:

  • Zorg dat u dicht bij een tafel staat. Lege glazen, tandenstokers, olijvenpitjes enz. geraakt u dan snel kwijt zonder dat u ze in uw tas moet wegmoffelen. En 3 handen om én uw glas vast te houden én op een elegante manier te eten, moeten dan ook niet.
  • Vermijd hapjes met bergen saus of bereidingen met look, rauwe ajuin enz. Zo blijft het voor iedereen gezellig…

5. Ho ho ho met de alcohol

Komt u morgen liever niet met rode oren naar het werk? Kap dan niet te veel wijn of bier achterover. Het maakt de tongen wel los, maar het kan de volgende dag wel heel vervelend worden. Bovendien is het ronduit gevaarlijk. Wist u dat 1 op de 7 verkeersongevallen in België nog altijd te wijten is aan alcohol? Als u een echt feestvarken bent, kan u ook altijd aan uw baas vragen om een bus in te leggen! 

De DVV-consulent is er voor u

In uw plaats naar het kerstfeest gaan, kan een DVV-consulent niet. Maar misschien kunnen we u wel helpen met uw vragen over pensioensparen? 

Ga gerust langs bij een DVV-kantoor

Gepubliceerd op 15/12/2017

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Ga naar een DVV-consulent in een van onze 316 kantoren.

Kies een consulent