• MyDVV

Hoe op een originele manier geld geven aan een kind?

Denkt u eraan om geld te geven aan uw (klein)kinderen met eindejaar? Leuk, want zo kunnen ze zelf kiezen wat hen echt blij maakt. Geeft u liever geen enveloppe met geld in? Geen probleem, met deze tips komt u origineel uit de hoek!

1. Aan de slag met een dennenappel

  • Neem een droge dennenappel en stop de munten tussen de schubben van de dennenappel.
  • Zet hem een paar uur recht in een bakje water zodat de schubben weer dicht gaan en het geld goed vastzit.
  • Laat het geheel drogen.
  • Doe er een rood lintje rond om het helemaal af te maken.

2. Kunstig met origami

Als u even googelt, vindt u handige filmpjes om met origami tot leuke dingen te komen. Wat dacht u van een met briefjes gevouwen kerstster, kerstboom of een hartje? Het hoeft niet eens zo ingewikkeld te zijn. Als u er een lintje aan doet, kan het gewoon in de kerstboom en kunnen uw (klein)kinderen ernaar op zoek.

3. Voor snoepers

Zijn het zoetekauwen? Dan kan u in een glazen bokaal een klein doosje leggen met de centen in. Voeg er (om in het thema te blijven) rode en groene snoepjes aan toe en schud eens goed om het doosje een beetje te verstoppen. Een mooie strik errond, en klaar is Kees. Geef toe: snoep én geld, dat wordt 2 keer scoren!

4. Laat hen een beetje werken voor hun centen

Mag het wat actiever? Dan kan u er ook een schattentocht van maken. Laat hen een aantal vragen oplossen waarvoor ze telkens een stuk van de schatkaart krijgen. Eens ze de volledige kaart hebben, kan de zoektocht naar hun centen beginnen!

5. Zo kan het natuurlijk ook

Zet u liever elke maand geld opzij voor hen? Dat kan ook. Ontdek hoe u spaart voor uw (klein)kinderen. Voor meer details of advies rond uw persoonlijke situatie helpt de DVV-consulent u graag. 

Gepubliceerd op 15/12/2017

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Ga naar een DVV-consulent in een van onze 316 kantoren.

Kies een consulent