• Contact
  • Wie zijn wij?
  • Klachten
  • Jobs
  • MyDVV

Auto

Geen lockdown voor uw auto!

Denk aan uw auto

Toch is het belangrijk om er ook nu zorg voor te dragen. Zo vermijdt u onaangename verrassingen als u zich wel weer vaker mag verplaatsen.
 

4 gevoelige punten voor uw auto

  1. Batterij: om een platte batterij te vermijden, moet u minstens 2 à 3 keer per maand een ritje maken van ongeveer 10 minuten. Is dat onmogelijk? Koppel dan de batterij af nadat u alle voorzorgsmaatregelen genomen hebt. U kan hem later dan opnieuw aansluiten. Bepaalde parameters (zoals de tijd) zal u wel opnieuw moeten instellen.
  2. Carrosserie: vogeluitwerpselen kunnen de carrosserie op de lange termijn aantasten. Zet daarom uw auto in uw garage. Kan dat niet? Was hem dan regelmatig of investeer in een hoes om de carrosserie te beschermen.
  3. Brandstof: om te vermijden dat de brandstoffilter verstopt raakt en de motor beschadigt, is het belangrijk dat de tank altijd minstens voor de helft gevuld is.
  4. Banden: als uw auto lang stilstaat, kunnen uw banden vervormen. De oplossing? Maak minstens één keer per week een ritje of blaas uw banden iets harder op. Vergeet dan niet de druk te controleren zodra de quarantaine voorbij is.

Keuring

Moest uw auto normaal gekeurd worden in de periode tussen 13 maart en 3 juni 2020? Weet dat u uitstel krijgt tot 4 november 2020. Ondanks het feit dat de keuringscentra in Vlaanderen sinds 4 mei opnieuw open zijn, hoeft u zich dus niet te haasten. U ontvangt binnenkort een nieuwe uitnodigingskaart en hebt daarna alle tijd om u aan te melden bij een keuringscentrum. Ontdek meer details voor Vlaanderen, Brussel en Wallonië.

Een tweedehandsauto kopen

Bent u van plan om een tweedehandsauto te kopen zodra de lockdown voorbij is? Niets weerhoudt u ervan om nu al op zoek te gaan op de gespecialiseerde websites. Maar begin vooral niet aan het avontuur zonder goed voorbereid te zijn. Ontdek waarop u moet letten als u een tweedehandsauto koopt

Een vraag? Contacteer uw DVV-consulent

Uw DVV-consulent blijft beschikbaar om u te informeren en uw vragen te beantwoorden. Bel hem of haar of stuur een e-mail, zij of hij helpt u graag.

Gepubliceerd op 07/05/2020

Dit wil u ook weten

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in uw buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op u in meer dan 350 kantoren.

Kies een consulent