• Contact
  • Wie zijn wij?
  • Klachten
  • Jobs
  • MyDVV

Auto

Hoe vermijdt u een lege batterij in de winter?

4 tips om de levensduur van uw autobatterij in de winter te verlengen

Start uw auto moeilijk? Dan is dat misschien door de batterij. Die heeft het lastig als het koud is of als uw auto lang stil staat. Maar het is winter en misschien moet u zoals velen van ons thuis werken. Uw batterij heeft het dus zwaar te verduren. Ontdek hoe u vermijdt dat uw batterij leeg loopt en hoe u start zonder de batterij te veel te belasten. 

1. Doe regelmatig een ritje

Stond uw auto al een hele tijd stil? Of hebt u hem lang niet gebruikt omdat u telewerkt? Dan is het mogelijk dat uw batterij bijna lege is. Om dat te vermijden, is een rit van een kwartier al voldoende (liefst zo’n 25 km zonder onderbreking). Doe dat verschillende keren per week. Weet wel dat korte trajecten meer vragen van de batterij en dat ze op die manier niet volledig opgeladen wordt. Om goed te kunnen starten, moet uw batterij minstens driekwart opgeladen zijn.

2. Zet uw auto binnen

Als er één seizoen is waarin uw auto het verdient om in de garage te ‘slapen’, is het de winter. Als u hem elke avond binnen zet, dan kan u batterijproblemen voorkomen. Hebt u geen garage of carport? Dan kan u een zeil op uw auto leggen om de batterij te beschermen.
 

3. Belast uw batterij zo weinig mogelijk bij het starten

Zet de radio, GPS, verwarming, ontvriessysteem en andere energieverslindende systemen af als u vertrekt. Start de motor niet meteen? Duw dan het koppelingspedaal in en probeer verschillende keren kort te starten in plaats van één leer lang. Anders riskeert u de motor te verdrinken... Laat uw motor ook niet draaien (dat is trouwens verboden). 
 

4. Laat uw batterij controleren

Als uw batterij problemen heeft, dan doet u beter een controle bij een specialist. Misschien laat u beter een andere batterij installeren? Uw batterij heeft ook niet het eeuwige leven...

DVV is er voor u

Lege batterij of andere panne? U kan altijd rekenen op  DVV Assistance! Praat erover met uw DVV-consulent, zij of hij helpt u graag.

Gepubliceerd op 27/01/2021

Goed om te weten

Onze partner Europ Assistance organiseert de bijstand. DVV Assistance wordt afgesloten voor 1 jaar en jaarlijks stilzwijgend verlengd.  De bijzondere en algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. Ga langs bij een DVV-consulent of bekijk hier:

 Vooraleer een contract te ondertekenen is het belangrijk dat u kennis neemt van deze documenten.

De bijstandsverzekering DVV Assistance is een verzekeringsproduct van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE70 0689 0667 8225, BIC GKCCBEBB - een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.

Dit wil u ook weten

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in uw buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op u in meer dan 350 kantoren.

Kies een consulent