• MyDVV

Auto

Uw bijstandsverzekering in België en Europa

DVV Assistance

Waarvoor kan u een beroep doen op de bijstandsverzekering DVV Assistance?

Weigert uw auto te starten? Hebt u medische hulp of rechtsbijstand nodig in het buitenland? DVV Assistance komt tussen bij al uw privé- en professionele verplaatsingen en verblijven! DVV Assistance biedt pechverhelping en reisbijstand via 3 inbegrepen bijstandsformules. 

1.    Bijstand aan uw voertuig in België en in het buitenland
DVV Assistance helpt u als uw auto niet meer kan rijden door panne, ongeval, diefstal, poging tot diefstal of vandalisme. We zorgen dan voor pechverhelping ter plaatse of takelen uw voertuig weg als een herstelling nodig is. Daarbovenop kan u rekenen op de volgende dienstverlening:

 • In België brengen we ook de inzittenden naar huis en krijgt u een vervangwagen als de herstelling langer dan 24 uur duurt (max. 5 dagen).
 • In de landen van Europa en de landen rond de Middellandse Zee betalen we onder meer de verblijfskosten of de kosten van vervangend vervoer. 

2.    Bijstand aan personen in de hele wereld
DVV Assistance helpt u en uw passagiers als u in het buitenland bijstand nodig hebt:

 • U bent ziek of gekwetst: een medisch team oordeelt of u ter plaatse kan verzorgd worden of repatriëring nodig is. In dat geval organiseren en vergoeden wij de overbrenging.
 • U komt te overlijden: wij regelen en betalen het vervoer van het stoffelijk overschot naar België.
 • U moet dringend en vervroegd terugkeren door een onvoorziene gebeurtenis zoals ziekte of overlijden van een gezinslid: we regelen en betalen het vervoer.

3.    Rechtsbijstand in het buitenland
Met DVV Assistance kan u rekenen op hulp om uw belangen te verdedigen in het buitenland:

 • We betalen de honoraria en gerechtskosten voor uw verdediging als u voor de rechtbank moet verschijnen (max. 12.500 euro voor alle verzekerden samen). 
 • We schieten de borgsom voor als u in het buitenland zou worden aangehouden voor een onopzettelijk misdrijf (max. 25.000 euro).
Ik heb een vakantiehuis geboekt via een reisorganisatie, maar bij aankomst blijkt het niet te bestaan. Kunnen jullie helpen als ik mijn rechten wil doen gelden?
We verdedigen uw rechten om in der minne of gerechtelijk een vergoeding te krijgen voor schade waarvoor de reisorganisator of reisbemiddelaar aansprakelijk is. We betalen de hieraan verbonden erelonen en kosten tot een bedrag van maximaal 2.500 euro.
Ik ben op reis in het buitenland en ben de sleutels van mijn auto verloren. Wat nu?

Neem contact op met de bijstandscentrale (vanuit België: 0800 93 300, vanuit het buitenland: + 32 2 286 72 86). DVV verzekeringen zorgt ervoor dat uw reservesleutels bij u in het buitenland terechtkomen. De bijstandscentrale zoekt ook mee naar een tijdelijke oplossing tot u uw reservesleutels in handen hebt. 

Wat als mijn bagage verloren gaat bij een vliegtuigvakantie?
DVV Assistance zorgt ervoor dat u een vervangkoffer met andere persoonlijke spullen ontvangt op uw vakantiebestemming. Deze garantie is geldig in geval van diefstal, verlies of vernietiging van bagage naar aanleiding van een verplaatsing met het vliegtuig.
Ik ben met vakantie met de wagen, maar ik ben te ziek/gewond om met mijn auto terug te rijden. Kan ik op DVV Assistance rekenen? 

Als u onderweg door onverwachte omstandigheden niet meer in staat bent om uw wagen te besturen en als niemand u als bestuurder kan vervangen, zorgt DVV verzekeringen ervoor dat er een chauffeur ter plaatse komt en de wagen langs de kortste weg thuisbrengt.

Ik ben op reis bestolen en ik ben mijn papieren, bankkaart en rijbewijs kwijt. Op welke manier kan DVV Verzekeringen me dan helpen? 
Bij verlies of diefstal van belangrijke documenten bemiddelt DVV Verzekeringen bij de bevoegde overheden of organisaties zodat u nieuwe reisdocumenten krijgt. Bij verlies van geld bemiddelen we bij uw bank om de nodige beveiligingsmaatregelen te laten uitvoeren. Bovendien zorgen we ervoor dat via uw bankrekening een bepaalde geldsom overgemaakt wordt en u een bedrag tot maximaal 2.500 euro ontvangt als dat nodig is.

Uitsluitingen en beperkingen

 • Herstellingskosten of onderdelen voor uw auto worden niet vergoed door DVV Assistance. 
 • U kan niet rekenen op rechtsbijstand voor geschillen over transacties, boetes of kosten van alcoholtests of bloedafnames.
 • Niet gedekt zijn onder meer normale of voortijdige bevalling en verergeringen van de gevolgen van een ongeval door vooraf bestaande letsels of ziekten (behalve als er geen oorzakelijk verband bestaat tussen beide).
 • In het buitenland krijgt u een vervangwagen voor max. 5 dagen (als uw wagen niet binnen de 24 uur kan hersteld worden of gestolen werd).
 • De tussenkomst voor bijkomende overnachtingskosten bedraagt max. 65 euro per nacht en per persoon met een maximum van 5 nachten. De kosten van het vervangend vervoer zijn beperkt tot 325 euro. We zorgen ook voor de terugreis naar uw woonplaats in België. 
 • U kan een beroep doen op DVV Assistance in:
  • landen van geografisch Europa: Albanië, Andorra, België, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Gibraltar, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Macedonië, Moldavië, Monaco, Noorwegen, Nederland, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, San-Marino, Servië-Montenegro, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Turkije (westelijk gedeelte), Vaticaanstad, Verenigd Koninkrijk, Wit-Rusland, Zweden, Zwitserland
  • landen rond de Middellandse Zee: Algerije, Egypte, Israël, Libanon, Libië, Malta, Marokko, Syrië, Tunesië

Franchise

 • Behandelingskosten worden terugbetaald tot 12.500 euro, na aftrek van de franchise van 40 euro. 
 • De vermelde limiet- en franchisebedragen zijn van december 2016 en gekoppeld (met uitzondering van Rechtsbijstand) aan de index van de consumptieprijzen.

Goed om te weten

Onze partner Europ Assistance organiseert de bijstand. DVV Assistance wordt afgesloten voor 1 jaar en jaarlijks stilzwijgend verlengd.  De bijzondere en algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. Ga langs bij een DVV-consulent of bekijk hier:

 • de voorwaarden (eigen risico, gedekte goederen, limieten van de dekking enz.),
 • de commerciële fiche,
 • het informatiedocument over het verzekeringsproduct (IPID).
 • Vooraleer een contract te ondertekenen is het belangrijk dat u kennis neemt van deze documenten.
 • De bijstandsverzekering DVV Assistance is een verzekeringsproduct van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE70 0689 0667 8225, BIC GKCCBEBB - een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.

Dit wil u ook weten

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Ga naar een DVV-consulent in een van onze 316 kantoren.

Kies een consulent