• MyDVV

Gezin

Zo zet u 2021 goed verzekerd in

10 tips voor een goede bescherming in 2021

Verzekeringen lijken iets technisch, maar eigenlijk zorgen ze voor een goede bescherming voor u, uw gezin en uw zaak als het mis loopt. Anders zou u voor alle financiële gevolgen zelf opdraaien. Met deze 10 tips zet u 2021 goed verzekerd in. 

1. Weet dat sommige verzekeringen verplicht zijn

Als u met de auto de weg op gaat, dan moet u een autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid hebben. Die wettelijk verplichte verzekering zal de tegenpartij vergoeden als u in fout bent bij een ongeval. Werkgevers moeten ook een arbeidsongevallenverzekering afsluiten voor hun werknemers. 

2. Denk na over uw verzekeringsnoden

Een goede verzekering moet helemaal afgestemd zijn op uw noden. Bent u alleen, met twee of hebt u kinderen? Bent u werknemer of zelfstandige? Huurt u of bent u eigenaar? Weet dat al die elementen zullen bepalen welke verzekeringen u nodig hebt. 

3. Informeer u goed

Bent u niet zeker of een verzekering overeenstemt met uw behoeften? Weet dat elke verzekeraar volgens een Europese richtlijn een document moet opstellen dat het product beknopt samenvat: de IPID (Insurance Product Information Document). Het document geeft een antwoord op de volgende vragen:

  • Wat is verzekerd?
  • Wat is niet verzekerd?
  • Zijn er dekkingsbeperkingen?
  • Waar bent u gedekt?

Voor de verzekeringen van DVV vindt u die informatie op de website of bij een DVV-consulent.

4. Kies de juiste waarborgen

Weet dat u voor heel wat verzekeringen een aantal basiswaarborgen hebt. Om nog beter beschermd te zijn, kan u uw verzekering aanvullen met opties. Dat is bijvoorbeeld het geval voor de woningverzekering Cocoon Flex. U hebt de keuze uit heel wat aanvullende waarborgen zoals voor uw tuin of uw zwembad. Hebt u een bedrijf, dan is de verzekering Machinebreuk interessant om uw productiepark te dekken. Voor bijvoorbeeld diefstal en brand, schade aan voetstukken en funderingen breidt u de verzekering uit met optionele waarborgen.
 

5. Antwoord eerlijk en volledig op de vragen van uw verzekeraar

Rijdt uw partner of uw 20-jarige zoon of dochter ook met de wagen die u wil verzekeren? Geef dat ook door aan uw verzekeraar. Doet u dat niet, dan kunnen de gevolgen groot zijn als zij een ongeval hebben. Uw verzekeraar kan dan bijvoorbeeld weigeren om tussen te komen of het contract opzeggen. 

6. Lees alle informatie goed na voor u intekent

Zowel de commerciële informatie als de algemene en bijzondere voorwaarden en de IPID-fiches leest u het best na. Vindt u het lastig om alles te begrijpen? Bij DVV hebt u geluk. Wij spreken van mens tot mens. En van ondernemer tot ondernemer. Onze consulenten leggen u graag in duidelijke taal uit waar het echt op staat. 

7. Houd uw verzekeringspapieren goed bij

U bewaart uw verzekeringscontracten het best op papier of elektronisch. Als er iets gebeurt, kan u dan altijd nakijken wat u van uw verzekering kan verwachten. Algemene voorwaarden zijn wel online terug te vinden, maar dat is niet noodzakelijk de versie zoals u die ondertekend hebt. Bijzondere voorwaarden zijn altijd specifiek voor u en nooit op de website van uw verzekeraar te vinden. Bij DVV kan u ze ook nalezen op MyDVV (voor particulieren).

8. Geef veranderingen in uw persoonlijke situatie door

U bent onlangs gaan samenwonen met uw nieuwe partner? U bent vorig jaar een nieuwe zaak gestart? Als uw situatie verandert, is het belangrijk dat uw verzekeringen mee veranderen. Weet u niet of alles nog klopt? Uw DVV-consulent doet graag een check voor u. Zo bent u zeker dat u niet over- of onderverzekerd bent.

9. Doe snel aangifte als u een schadegeval hebt

Hebt u een auto-ongeval gehad? Moet u in het ziekenhuis worden opgenomen? Contacteer zo snel mogelijk uw DVV-consulent om aangifte te doen. Particulieren kunnen een schadegeval ook aangeven via MyDVV . Een snelle aangifte zorg dat uw schadedossier meteen kan worden opgestart en dat alles sneller achter de rug is. 

10. Hou de looptijden en vervaldata in de gaten

Heel wat contracten hebben een looptijd van één jaar en worden stilzwijgend verlengd. Opzeggen kan vaak alleen maar als u een opzegtermijn respecteert. Als u wil overstappen, houdt u daar best rekening mee. 

Uw DVV-consulent helpt u

Hebt u een vraag over uw verzekeringen of loopt er iets niet zoals het moet? Uw  DVV-consulent zal naar u luisteren. Bij DVV verzekeringen kan u rekenen op echte mensen die goed voor u zorgen. Contacteer uw consulent om u snel uit de nood te laten helpen.

Gepubliceerd op 23/12/2020

Dit wil u ook weten

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Ga naar een DVV-consulent in een van onze 316 kantoren.

Kies een consulent