• MyDVV

Overlijden

Wanneer is een tijdelijke overlijdensverzekering interessant?

Tijdelijke overlijdensverzekering: bescherm uw gezin

Een overlijden van de grootste kostwinner heeft zware financiële gevolgen voor een (jong) gezin. Gelukkig kan u uw dierbaren beschermen door voor een specifieke periode (minimaal 1 jaar) een tijdelijke overlijdensverzekering  te nemen. Ontdek in een paar voorbeelden het nut van een tijdelijke overlijdensverzekering.

Voorbeeld 1: gezin van Thomas, 30 jaar

Thomas heeft een inkomen van 2.000 euro netto per maand. Zijn echtgenote Sara werkt sinds de komst van hun tweede kindje halftijds. Ze verdient 1.000 euro netto per maand. Als Thomas onverwacht zou overlijden bij een auto-ongeval, zouden de financiële gevolgen zeer groot zijn. De lening voor het huis wordt dan wel (gedeeltelijk) afbetaald via de schuldsaldoverzekering, maar met de 1.000 euro van Sara zou de levensstandaard van het gezin serieus aangepast moeten worden.

  • Oplossing: Thomas kan een tijdelijke overlijdensverzekering nemen tot de kinderen afgestudeerd zijn. Met het extra kapitaal dat Sara krijgt, zullen de financiële gevolgen beperkt blijven als er iets met Thomas zou gebeuren.

Voorbeeld 2: gezin van Tine, 45 jaar

Tine en haar man Jef hebben bijgebouwd om hun tienerkinderen meer plaats te geven. Daarvoor kon Tine rekenen op een onderhandse schenking van haar vader Chris. Addertje onder het gras: als haar vader binnen de 3 jaar na schenking zou overlijden, dan zouden er successierechten verschuldigd zijn. 

  • Oplossing: Chris kan een tijdelijke overlijdensverzekering  nemen voor een periode van 3 jaar. Als er iets zou gebeuren met hem, kunnen de successierechten betaald worden met het uitbetaalde kapitaal. Zo komt het gezin van Tine niet in financiële moeilijkheden.

Voorbeeld 3: Christophe en Nathalie, 50 jaar

Christophe en Nathalie zijn bezige bijen. Naast hun werk en hun hobby’s zijn ze allebei actief in een vereniging die zich inzet voor mindervaliden. Christophe zou graag deeltijds gaan werken om zich om te scholen en zich uiteindelijk ook beroepsmatig in te kunnen zetten voor de vereniging. Nathalie is dus gedurende die periode de belangrijkste kostwinner. Als haar iets zou overkomen, zou Christophe onmogelijk financieel kunnen rondkomen. 

Wil u ook uw gezin beschermen?

De DVV-consulent bekijkt graag samen met u de gepaste formule voor uw gezin. U kan namelijk dekking en periode aanpassen, afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Ga naar een DVV-consulent in een van onze 316 kantoren.

Kies een consulent