• MyDVV

Reizen

Het coronavirus en de reisbijstand van DVV: hoe zit het?

DVV Assistance en het coronavirus

Bent u van plan om naar het buitenland te reizen en wil u weten hoe het zit met de tussenkomst van de reisbijstandsverzekering DVV Assistance? We zetten alles op een rij.

Wat is het coronavirus?

Coronavirussen lijken heel erg op verkoudheids- of griepvirussen. De symptomen zijn ook dezelfde. Het nieuwe coronavirus Covid-19 brak eind 2019 uit in China en heeft ondertussen de hele wereld in zijn greep. Covid-19 is iets besmettelijker dan de griep en ook iets dodelijker. Vooral oudere mensen behoren tot de risicogroep.

Komt DVV Assistance tussen als u in het buitenland ziek wordt door het coronavirus?

Als u op reis bent en daar ziek wordt, kan u rekenen op uw bijstandsverzekering DVV Assistance voor:

  • vergoeding van uw medische kosten in het buitenland tot 12.500 euro
  • organisatie en vergoeding van de heen- en terugreis van een familielid en de vergoeding van verblijfskosten voor maximaal 65 euro/dag gedurende maximaal 5 dagen als u alleen reist en gehospitaliseerd wordt voor minstens 5 dagen
  • organisatie en vergoeding van uw repatriëring (als uw gezondheidstoestand dat vereist)

Vergoedt DVV Assistance de extra kosten om langer in het buitenland te blijven als u niet ziek bent maar in quarantaine moet blijven?

Als u op reis bent en niet naar België terug kan omdat u in quarantaine bent geplaatst, dan zijn de kosten voor een verlengd verblijf niet gedekt door DVV Assistance.

Waar vindt u officiële info over het coronavirus?

De federale overheid heeft alle informatie over het coronavirus verzameld op www.info-coronavirus.be. Hou zeker ook het reisadvies van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken in de gaten. 

Met DVV Assistance bent u goed verzekerd

Wil u intekenen op DVV Assistance of hebt u nog vragen over onze reisbijstandsverzekering? Uw DVV-consulent helpt u graag.

Goed om te weten

Met DVV Assistance bent u goed verzekerd

DVV Assistance is een bijstandsverzekering die wordt afgesloten voor 1 jaar en jaarlijks stilzwijgend verlengd wordt.  De bijzondere en algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. Ga langs bij een DVV-consulent of bekijk hier:

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Ga naar een DVV-consulent in een van onze 316 kantoren.

Kies een consulent