• MyDVV

Wonen

5 tuintips voor tijdens de winter

Zo maakt u uw tuin winterproof

Veel geld geïnvesteerd in uw tuin? Bereid dan uw planten en zwembad voor op de winter. U gaat toch ook de vrieskou niet in zonder extra bescherming?

1. Maak uw planten klaar

  • Planten in potten moeten beschermd worden tegen de vorst. Hun wortels bevriezen namelijk veel sneller dan bij planten die in volle grond staan. Zet ze binnen in een koele ruimte of breng noppenfolie of een vliesdoek rond de potten aan.
  • Planten in volle grond kunnen het ook moeilijk hebben in de winter, zeker de mediterrane soorten. U kan ze beschermen door ze met een vliesdoek of jute in te pakken. Ook een glazen stolp, compost of stro kunnen voor een beschermlaagje zorgen. 

2. Haal uw tuinmeubels binnen

Hebt u een trendy loungeset, tuinmeubelen in teak of een barbecuetoestel? Zet alles zoveel mogelijk binnen. Zo hebt u er veel langer plezier van. 

3. Berg de speeltoestellen op

Staat er een kleine trampoline, zandbak of ander speelgoed van de kinderen in uw tuin? Zet alles in uw tuinhuis, garage of kelder. Ook een grotere trampoline kan u meestal relatief makkelijk demonteren en binnen zetten.

4. Controleer eventueel uw zwembad

Een kleiner (kinder)zwembad of een opblaasbare jacuzzi bergt u ’s winters beter op. Als u een ingebouwd zwembad hebt, moet u zorgen voor een laatste onderhouds- en filterbeurt. Vraag advies aan uw installateur om vorstschade te voorkomen.

5. Check uw woningverzekering

Goed voorbereid en toch vorstschade? Vaak kan u een beroep doen op uw verzekering:

  • Bij de woningverzekering Cocoon van DVV verzekeringen zijn naast uw gebouw en inboedel ook tuinmeubelen buiten het gebouw en barbecues standaard gedekt tot 2.528 euro.
  • Voor een uitgebreidere bescherming kan u Cocoon onder meer aanvullen met de optie Tuin. U ontvangt dan ruimere schadevergoedingen bij vorstschade aan uw tuin, bijvoorbeeld voor uw beplantingen.

Uw DVV-consulent helpt u graag

Wil u meer weten over de woningverzekering Cocoon? Ga langs bij een DVV-consulent in uw buurt, zij of hij helpt u graag.

Gepubliceerd op 30/10/2018

Dit wil u ook weten

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Ga naar een DVV-consulent in een van onze 316 kantoren.

Kies een consulent