• MyDVV

Wonen

Woningverzekering Cocoon: is er een franchise?

Alles over de franchise bij Cocoon

Bij de woningverzekering Cocoon moet u meestal rekening houden met een franchise. Dit deel van de schade dat niet vergoed wordt door DVV, noemen we ook vrijstelling.

Is de franchise altijd van toepassing bij Cocoon?

Normaal wel, enkel in de volgende gevallen is er geen franchise:

  • U kiest voor een herstelling in natura (Cocoon Direct Repair).
  • U doet een beroep op de optie rechtsbijstand (waarmee u Cocoon hebt uitgebreid).

Wat is het franchisebedrag bij Cocoon?

De franchise bedraagt bij Cocoon 255,89 euro (05/2019). Dit bedrag wordt afgetrokken van de schadevergoeding die DVV u zal betalen.

Die franchise zal ook gelden als de evenredigheidsregel wordt toegepast. Dat is het geval als uw woning onderverzekerd is, bijvoorbeeld door werken die de waarde van uw huis verhogen. Als u uw verzekeraar dan niet verwittigd hebt, zal uw woning nog voor een lagere waarde verzekerd zijn. Bij schade zal u in dat geval een lagere schadevergoeding ontvangen door de toepassing van de evenredigheidsregel.

Voorbeeld:

U kocht een woning voor 200.000 euro die met 15% in waarde steeg dankzij de renovatiewerken die u deed. Als u uw woning nog altijd voor 200.000 euro verzekerd is, dan zal uw vergoeding bij schade lager zijn.

Stel dat u 50.000 euro schade hebt door een brand:

  • Na aftrek van de franchise ontvangt u normaal 49.744,11 euro (50.000 – 255.89).
  • Als uw woning 15% onderverzekerd was, dan zal uw schadevergoeding volgens de evenredigheidsregel ook 15% lager zijn. Omdat eerst de franchise wordt toegepast, ontvangt u 42.282,49 euro (49.744,11 x 0,85%).

U zorgt er dus beter voor dat uw woning volgens de correcte waarde verzekerd is.

Kent u de optie Franchise?

Met de optie Franchise betaalt u geen franchise als de schade meer dan 255,89 euro bedraagt. U moet dan ingetekend hebben op deze extra waarborg bij Cocoon.
 

Tip: koop uw franchise af met getrouwheidspunten

Het getrouwheidsprogramma DVV Stars beloont trouwe klanten die geen schade hebben. De punten die u spaart, kan u gebruiken om uw franchise af te kopen als u een beroep moet doen op uw woningverzekering Cocoon.
 

Uw DVV-consulent is er voor u

Wil u graag meer informatie over de woningverzekering Cocoon of over de franchise? Ga langs  bij uw DVV-consulent. Zij of hij helpt u graag.

Gepubliceerd op 31/07/2019

Dit wil u ook weten

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Ga naar een DVV-consulent in een van onze 316 kantoren.

Kies een consulent