• MyDVV

Wonen

Nu 3 maanden gratis*: woningverzekering voor eigenaars

Gratis 24/24 bijstand

Schade aan uw dak? Bel onze bijstandscentrale. We nemen alle dringende maatregelen om erger te voorkomen. 

Uw vakantieverblijf automatisch mee verzekerd

U huurt een bungalow in Spanje en de eigenaar vraagt om het te verzekeren? U hebt geen extra verzekering nodig, met Cocoon bent u gedekt.   

Schade? Direct hersteld!

Hebt u een dringende reparatie nodig voor schade aan uw woning? Cocoon Direct Repair  biedt u een herstelling in natura in plaats van een schadevergoeding.

Wat is een woningverzekering voor eigenaars?

Als eigenaar van een vastgoed wil u uw investering beschermen. En als bewoner, uw inboedel verzekeren. De woningverzekering beschermt uw gebouw en uw inboedel bij brand, storm, natuurrampen (zoals overstroming), glasbreuk, vandalisme, enz. U merkt het: de woningverzekering is veel meer dan alleen een brandverzekering!

Is een woningverzekering wettelijk verplicht voor eigenaars?
Neen. Maar ze wordt meestal opgelegd door de bank als u een woonkrediet neemt. Zo is uw financiële instelling zeker dat ze bij een schadegeval haar geld kan recupereren.

Welke risico’s dekt de woningverzekering Cocoon?

Cocoon van DVV verzekeringen biedt een uitgebreide basisbescherming voor uw gebouw en zijn inhoud: 

 • schade door brand en aanverwante gevaren zoals blikseminslag of schade aan uw warmtepomp door kortsluiting
 • schade aan uw gebouw en zelfs uw carport of bijgebouw door een storm, hagel, sneeuw- of ijsdruk
 • waterschade zoals een lek in de leidingen of het dak
 • glasbreuk, ook zonnepanelen, kookplaten enz.
 • schade aan anderen door uw gebouw, bijvoorbeeld door dakpannen die meegevoerd worden door de wind
 • schade door een overstroming (natuurramp) 

2 interessante opties: optie Tuin en optie Diefstal
Als u in een huis woont met een tuin, is het bijvoorbeeld mogelijk om die te verzekeren. Ook interessant: uw inboedel verzekeren tegen diefstal. Om de dekking uit te breiden en helemaal gerust te zijn, kan u kiezen uit keuzewaarborgen.

Dringende herstelling voor schade aan uw woning
In plaats van een schadevergoeding te ontvangen, kan u kiezen voor Cocoon Direct Repair. Makkelijk, want zo moet u geen tijdrovende telefoontjes doen om een vakman te vinden die beschikbaar is. Bel uw consulent en die regelt een professionele hersteller van DVV voor u. Eenvoudig, snel en praktisch!

Wat is het verschil tussen een woningverzekering voor eigenaars-bewoners en die voor eigenaars-verhuurders?
Als eigenaar wil u zo goed mogelijk verzekerd zijn. Daarom hebben we een lijst opgesteld van alle noodzakelijke waarborgen, of u nu woont in uw eigendom of het verhuurt.

Jonger dan 36 jaar?

Wist u dat… uw woningverzekering de eerste 6 maanden gratis is als u jonger bent dan 36 jaar?*

Uitsluitingen en beperkingen

 • Schade aan reclameborden of andere voorwerpen die buiten liggen zoals speelgoed of trampolines betalen we niet terug. Daarvoor kan u de basiswaarborgen aanvullen met de keuzewaarborg Tuin.
 • Schade door water dat binnendringt via deuren, vensters, verluchtingsgaten of andere openingen in het gebouw betalen we niet terug.
 • Schade aan uw tuin of tuinaccessoires is niet gedekt. Daarvoor kan u de basisvoorwaarden uitbreiden met de optie Tuin.
 • Schade veroorzaakt aan een derde tijdens de bouw of renovatie van uw gebouw is niet gedekt.
 • De diefstalverzekering is een optie. Gestolen goederen worden vergoed tot max. 12.907,50 euro per voorwerp. Juwelen zijn ook verzekerd (met beperkingen), maar diefstal van dieren is niet gedekt.

Franchise

 • Bij Cocoon bedraagt de franchise? 255,89 euro.
 • De vermelde limiet- en franchisebedragen zijn van december 2017 en gekoppeld (met uitzondering van Rechtsbijstand) aan de index van de consumptieprijzen.

Goed om te weten
De woningverzekering Cocoon wordt afgesloten voor 1 jaar en jaarlijks stilzwijgend verlengd. De bijzondere en algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. Ga langs bij een DVV-consulent. of bekijk hier:

*3 maanden gratis + 9 betalend op de eerste jaarpremie van een nieuwe woningverzekering Cocoon onderschreven tussen 14/09 en 13/12/2020. Op voorwaarde dat DVV verzekeringen het risico aanvaardt.
 6 maanden gratis + 6 maanden betalend op de eerste jaarpremie van een nieuwe woningverzekering Cocoon of Cocoon Start voor jongeren tot en met 35 jaar. Dit aanbod is geldig op voorwaarde dat DVV verzekeringen het risico aanvaardt.

Dit wil u ook weten

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Ga naar een DVV-consulent in een van onze 316 kantoren.

Kies een consulent