• MyDVV

Wonen

Nu 3 maanden cadeau* woningverzekering

De klok rond bijstand

Vakantiehuis, kot enz. mee verzekerd

Schade? Snel hersteld!Welke risico’s dekt de woningverzekering Cocoon?

Met Cocoon van DVV verzekeringen haalt u een uitgebreide bescherming in huis. Of u nu huurt of eigenaar bent van een appartement of huis, met Cocoon bent u zeker van ruime basiswaarborgen:

 • schade door brand en aanverwante gevaren zoals blikseminslag of schade aan uw smartphone door inwerking van elektriciteit
 • schade door storm, hagel, sneeuw en ijsdruk
 • waterschade als bijvoorbeeld uw buizen of dakbedekking lekken
 • glasbreuk zoals bij zonnepanelen, flatscreen-tv enz.
 • schade aan anderen door uw gebouw, bijvoorbeeld door afgewaaide dakpannen
 • schade door overstroming

U kan de basiswaarborgen aanvullen met keuzewaarborgen voor een uitgebreidere dekking:

U huurt een compacte woning?

Bekijk dan zeker ook ons verzekeringspakket voor huurders van kleine woningen.

Wist u dat… uw woningverzekering de eerste 6 maanden cadeau is als u jonger bent dan 36 jaar?*

Wat is een woningverzekering?

Een woningverzekering dekt de schade aan uw woning en inboedel door brand, storm, overstromingen, glasbreuk enz. Vaak worden de termen brand- en woningverzekering door elkaar gebruikt. Nochtans dekt de term woningverzekering beter de lading. De waarborgen zijn namelijk veel ruimer dan alleen brand. Zeker bij DVV verzekeringen.

Is zo’n verzekering wettelijk verplicht?
Neen. Vaak wordt het opgelegd door de verhuurder als u een woning huurt of door de bank als u een lening aangaat. De meeste Belgen hebben wel een woningverzekering. Gelukkig, want een ongeluk is snel gebeurd.

Uitsluitingen en beperkingen

 • Bij glasbreuk zijn led-, lcd- en plasmaschermen gedekt tot 3.309,62 euro.
 • Voor de tussenkomst van de slotenmaker vergoeden we maximaal 252,18 euro.
 • Schade door water dat binnendringt via deuren, vensters, verluchtingsgaten of andere openingen in het gebouw betalen we niet terug.
 • Enkel uw tuinmeubelen en barbecue zijn standaard verzekerd in Cocoon.  Schade aan andere voorwerpen in uw tuin of tuinaccessoires ( zoals reclameborden, speelgoed, trampolines en andere woorwerpen) zijn niet gedekt. Daarvoor kan u de basiswaarborgen aanvullen met de keuzewaarborg Tuin.

Franchise

 • Bij Cocoon bedraagt de franchise? 255,89 euro.
 • De vermelde limiet- en franchisebedragen zijn van december 2017 en gekoppeld (met uitzondering van Rechtsbijstand) aan de index van de consumptieprijzen.

Goed om te weten

De woningverzekering Cocoon wordt afgesloten voor 1 jaar en jaarlijks stilzwijgend verlengd. De bijzondere en algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. Ga langs bij een DVV-consulent. of bekijk hier:

* 3 maanden cadeau + 9 betalend op de eerste jaarpremie van een nieuwe woningverzekering Cocoon onderschreven tussen 14/09 en 13/12/2020. Op voorwaarde dat DVV verzekeringen het risico aanvaardt.
6 maanden cadeau + 6 maanden betalend op de eerste jaarpremie van een nieuwe woningverzekering Cocoon of Cocoon Start voor jongeren tot en met 35 jaar.  Dit aanbod is geldig op voorwaarde dat DVV verzekeringen het risico aanvaardt.

Dit wil u ook weten

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Ga naar een DVV-consulent in een van onze 316 kantoren.

Kies een consulent