• MyDVV

Wonen

Pakket met woonkrediet en schuldsaldo

Woonkrediet met Schuldsaldoverzekering

Waarborgen van woonkrediet in combinatie met schuldsaldoverzekering

Op zoek naar een woonkrediet op maat en een manier om uw gezin financieel te beschermen als er iets gebeurt? DVV verzekeringen maakt het u gemakkelijk met de combinatie van een woonkrediet en een schuldsaldoverzekering.

Woonkrediet
Uw kredietmakelaar helpt u graag om uw woonkrediet af te stemmen op uw persoonlijke situatie. Neemt u het best een variabele of een vaste rentevoet? Wat is voor u de meest gepaste looptijd? Vanuit hun jarenlange ervaring en expertise zijn onze kredietmakelaars perfect geplaatst om te zorgen dat u de juiste keuzes maakt. 

U vindt alle informatie in de prospectus die beschikbaar is bij de kredietmakelaar.

Schuldsaldoverzekering
Bij overlijden zal een schuldsaldoverzekering het openstaande deel van uw woonkrediet (het ‘schuldsaldo’) betalen. Uw partner of erfgenamen moeten dan de maandelijkse aflossingen niet meer doen. 

Belangrijk om te weten
Het pakket is niet verplicht. U kan ook een schuldsaldoverzekering nemen bij een andere verzekeraar, maar dan geniet u niet van dezelfde gunstige tarieven voor het DVV-krediet. Deze gunstige tarieven zijn dan ook voorwaardelijk.

Hoe werkt hypotheekoverdracht?
Als u uw huidige woning verkoopt en een nieuwe woning koopt, kan u uw woonkrediet overzetten van de ene woning naar de andere. 
Hoe kan ik mijn woning verkopen als mijn hypotheek nog loopt?
Als u uw woning verkoopt en de hypotheek nog loopt, kan u die lening vervroegd terugbetalen. U betaalt daarvoor een vergoeding van 3 maanden intrest. Bij volledige vervroegde terugbetaling wordt deze herbeleggingsvergoeding berekend op het kapitaalsaldo dat nog open staat op het ogenblik van de terugbetaling, tegen dezelfde rentevoet als die van het krediet.
Is een wederopname van het uitstaande krediet mogelijk? 

Als u in een later stadium een extra kapitaal wenst (bijvoorbeeld om bij te bouwen of te verbouwen), vraagt u gewoon een wederopname van het uitstaande krediet voor het bedrag dat u hebt afgelost of vervroegd hebt terugbetaald in de loop van het krediet. Een wederopname van het uitstaande krediet moet ten minste 6.200 euro bedragen en mag niet na de einddatum van de kredietopening vallen. Een wederopname moet opnieuw aanvaard worden door DVV verzekeringen.

Uitsluitingen en beperkingen:

  • Niet gedekt door de schuldsaldoverzekering zijn onder meer overlijden door alcoholintoxicatie, deltavliegen, zweefvliegen, valschermspringen of ballonvaren.

Belastingen:

  • U geniet een fiscaal voordeel als er voldaan is aan wettelijke voorwaarden. De fiscale behandeling hangt af van uw individuele omstandigheden en kan in de toekomst veranderen. Als u een belastingvoordeel gekregen hebt voor een premie moet u rekening houden met een taks op de uitkering.
  • De maximale looptijd van een woonkrediet bedraagt 30 jaar. Er is geen minimumduur, maar om fiscale redenen leent u het best voor een minimumduur van 10 jaar.
Goed om te weten:
 

Elke DVV kredietmakelaar heeft een contractuele overeenkomst ondertekend die de 10 basisprincipes bevat om op verantwoorde wijze hypothecaire kredieten aan te gaan en te verstrekken.
Deze richtlijnen werden opgesteld door de Beroepsvereniging van het Krediet. U kan dit contractuele uittreksel hier nalezen.

De schuldsaldoverzekering is een overlijdensverzekering van tak 21 met vast kapitaal en maximaal 15% instapkosten, afgesloten voor een bepaalde duurtijd met een minimum van 10 jaar in geval van pensioensparen. De maximale duurtijd van de schuldsaldoverzekering is gelijk aan de looptijd van het woonkrediet.  Bekijk de algemene voorwaarden, de financiële informatiefiche en de commerciële fiche voor informatie over de limieten en uitsluitingen of ga langs bij een kredietmakelaar die ook DVV-verzekeringsconsulent is. Het is belangrijk dit document door te nemen voor een contract te ondertekenen. De bijzondere en algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht.

Dit wil u ook weten

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Ga naar een DVV-consulent in een van onze 316 kantoren.

Kies een consulent