• MyDVV

Ziekte en ongevallen

Eindejaarsfeesten in lockdown: zorg voor magie in uw bubbel

5 tips voor eindejaarsfeesten in lockdown

Dit jaar zullen de eindejaarsfeesten net iets anders zijn dan anders. Maar met een beetje voorbereiding en wat verbeelding zorgt u toch voor fijne en onvergetelijke feesten. Of u nu alleen bent, met zijn tweeën of met uw kinderen, Kerstmis en Nieuwjaar zullen hun magie niet verliezen dankzij onze tips en uw creativiteit!

1. Zorg voor kerstsfeer

De lockdown hoeft nog niet te betekenen dat het een kerstfeest in mineur wordt. Voor extra sfeer kan u uw huis nog meer versieren dan anders. Een kerstboom, slingers, lichtjes, doe-het-zelf-ideeën voor kerst… Of u nu met veel of weinig bent, inboeten op de kerstsfeer is nooit een goed idee! Denk er ook aan om wenskaarten op te sturen (die je misschien ook zelf maakt). Die doen altijd plezier!

2. Geen eindejaarsfeesten zonder cadeaus

Voor jong en oud zijn cadeaus onmisbaar om er een leuk feest van te maken. Ga dit jaar voor echte originele geschenken (die u natuurlijk lokaal koopt) en pak ze zorgvuldig in. Zorg dat ze ruim op voorhand geleverd worden door de post of in een afhaalpunt zodat ze op tijd onder de kerstboom gelegd kunnen worden. 

3. Zorg voor een heerlijke feestdis

Bestel uw menu bij de lokale traiteur of ga aan de slag met het hele gezin. Nu we met minder zijn, is het wellicht makkelijker om voor een menu te zorgen dat bij iedereen in de smaak valt. Versier de feesttafel met uw beste servies, een tafelkleed in het thema en kerstversiering. Als dat kan, is het misschien ook een leuk idee om aan een andere tafel te eten dan aan de gewone keukentafel? 

4. Organiseer activiteiten voor de kinderen

U zal wellicht minder tijd doorbrengen aan tafel dan anders. Waarom dan geen activiteiten verzinnen die de kinderen (en de rest van de familie) op een leuke manier bezighouden? Vergeet zeker geen foto’s en video’s te maken die u kan delen met uw geliefden. Alvast een paar ideeën:

  • Een schattentocht om de cadeaus te zoeken
  • Een knutselatelier waar ... iedereen zijn kerst(mond)masker maakt
  • Een videogesprek voor de kinderen, met de neefjes en nichtjes
  • Een goede kerstfilm speciaal uitgekozen door de jongsten
  • Een muzikaal spel waarbij u de tekst van kerstliedjes moet aanvullen

5. Wens iedereen een vrolijk kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar

Denk eraan om een videoconferentie te organiseren met uw broers en zussen, uw vrienden of oma en opa. U kan bijvoorbeeld allemaal samen uw kerstcadeaus uitpakken die met de post zijn opgestuurd (terwijl u uw kerstmondmasker op hebt?). Of de kinderen kunnen een liedje of een toneelstukje brengen op oudejaarsavond… Er bestaan heel veel gratis apps die u daarvoor kan gebruiken: WhatsApp (max. 8 personen), Google Meet (16), Messenger (50), Skype (50) of Zoom (100). Aarzel ook niet om bij de buren aan te bellen en hen (vanop afstand) gelukkige feesten te wensen.

DVV wenst u fijne feesten!

We wensen u een warm kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar. Zorg voor veilige feesten en denk eraan om uw dierbaren te beschermen als het tegen zit. Om precies te weten hoe we u kunnen helpen, kan u terecht bij uw DVV-consulent. Zij of hij helpt u graag.

Gepubliceerd op 07/12/2020

Dit wil u ook weten

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Ga naar een DVV-consulent in een van onze 316 kantoren.

Kies een consulent