Waarom er nu al niet aan denken?

Regel nu al een uitvaartverzekering om uw dierbaren later financieel leed te besparen. Een zorg minder voor hen en een geruststelling voor u. Zo kan u er voor hen zijn, zelfs als u er niet meer bent.

Hoeveel kost een uitvaart?

Een crematie of begrafenis kost gemiddeld zo’n 6.000 euro. Het precieze bedrag hangt af van de uitvaart die u wenst. Om een inschatting te krijgen van alle kosten kan u onze simulator gebruiken. Zo weet u welk bedrag u moet verzekeren.
Bereken de kosten

3 redenen om voor Uitvaart+ te kiezen

Geen medische acceptatie

Uitvaart+ is een levenslange overlijdensverzekering voor iedereen vanaf 18 jaar (behalve bij een invaliditeit van meer dan 66%) . Zonder dat u naar een dokter moet, zonder medische vragenlijst en zelfs zonder maximumleeftijd.

Financiële gemoedsrust voor uw nabestaanden

Als er iets met u gebeurt, ontvangt de persoon die u hebt aangeduid het voorziene bedrag om de uitvaart te betalen. Los van het moment van uw overlijden, want u bent verzekerd van bij het begin.

Betaal minder belastingen

Als u de premies aftrekt in het kader van langetermijn- of pensioensparen, betaalt de fiscus u 30% terug in de vorm van een belastingvermindering.

Zorg voor uw nabestaanden

Goed om te weten:

  • De eerste 2 jaar wordt een proportioneel deel van het verzekerde kapitaal uitgekeerd. Na de wachtperiode van 2 jaar ontvangen uw nabestaanden het volledige verzekerde kapitaal (na aftrek van eventuele belasting). Bij overlijden door ongeval wordt altijd 100% uitgekeerd vanaf de 1e dag.
  • U hebt de keuze uit periodieke premies of een eenmalige premie. Vanaf 70 jaar is enkel een eenmalige premie mogelijk.  De fractionering van de premie is gratis.
  • Medische acceptatie: bij onderschrijving is er geen medische acceptatie van toepassing. Bij het opnieuw in werking stellen van een vernietigde, gereduceerde of een afgekocht polis is er wel een medische acceptatie.
  • Om te profiteren van het belastingvoordeel moeten de wettelijke voorwaarden gerespecteerd worden. De fiscale behandeling hangt af van uw individuele situatie en kan in de toekomst gewijzigd worden. Hou er rekening mee dat als voor een premie een belastingvoordeel verkregen werd, er ook taksen van toepassing zijn op de uitkering.
  • De Uitvaart+ verzekering van DVV Verzekeringen is een overlijdensverzekering, afgesloten voor een levenslange duurtijd met een minimale duur van 10 jaar bij pensioensparen. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. Raadpleeg de algemene voorwaarden en de commerciële fiche van dit verzekeringscontract (franchise, gedekte goederen, limieten van de dekking enz.) of ga langs bij een DVV-consulent. Het is belangrijk deze documenten door te nemen alvorens een contract te ondertekenen. De bijzondere en algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures.

Opmerkingen, vragen of klachten in verband met dit product?

Niet gedekt:

  • Overlijden door zelfmoord in het 1e jaar na het afsluiten van Uitvaart+
  • Overlijden na een ongeluk bij delta- of zweefvliegen
  • Overlijden na een ongeluk bij valschermspringen of ballonvaren