• My DVV

Pensioensparen

Pensioensparen in 2018: het maximumbedrag stijgt

Regels voor pensioensparen in 2018

Vanaf 1 januari 2018 laat de overheid toe om tot 1230 euro opzij te zetten met pensioensparen. U krijgt dan ofwel 30% ofwel 25% belastingvoordeel afhankelijk van het bedrag dat u spaart. Weet wel dat u moet rekening houden met een taks op de uitkering als u een belastingvoordeel gekregen hebt voor een premie.

Maximaal 960 euro met 30% belastingvermindering: het standaardsysteem

In 2018 leveren stortingen tot 960 euro net als vroeger een fiscaal voordeel op van 30%. Concreet betaalt u dus 288 euro minder belastingen als voor 960 euro aan pensioensparen doet. Opgelet: de fiscale behandeling hangt af van uw individuele situatie.

Maximaal 1230 euro met 25% belastingvermindering: nieuwe keuzemogelijkheid

U kan vanaf dit jaar ook kiezen om voor meer dan 960 euro aan pensioensparen te doen. In dat geval krijgt u 25% belastingvoordeel op het totale bedrag van uw stortingen. Maximaal kan u zo 1230 euro opzijzetten. Belangrijk: als u minder dan 1230 euro spaart, bijvoorbeeld 1000 euro, betaalt u dus 250 euro minder belastingen. U merkt het: dit belastingvoordeel is kleiner dan de 288 euro die u wint als u 960 euro spaart. Pas vanaf een bedrag van 1129 euro is het fiscaal voordeel groter dan die 288 euro. Het goede nieuws is natuurlijk wel dat u zo meer spaart voor later!

Belangrijk om te weten:

  • Als u deze optie kiest, moet u dat elk jaar opnieuw uitdrukkelijk aan ons laten weten. Dat moet gebeuren voor u de storting(en) doet van meer dan het maximum van 960 euro. Als u ons niet op de hoogte brengt dat u meer wil storten, blijft het standaardsysteem van toepassing. Wij zijn dan wettelijk verplicht alles boven de 960 euro aan u terug te storten.
  • Als u voor een jaar kiest voor de 1230 euro, dan kan u voor dat jaar uw keuze niet meer herzien. Het jaar erop kan u wel weer een andere optie kiezen.

We helpen u graag!

Als u gewoon verder 960 euro wil sparen met pensioensparen, dan hoeft u niets te doen. Verkiest u toch meer geld opzij te zetten met pensioensparen? Wil u graag meer info over de 4 pensioenpijlers of voor uw persoonlijke situatie? Uw DVV-consulent helpt u graag! Spring gerust binnen, we zorgen dat de koffie klaar staat.

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV Verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Ga naar een DVV-consulent in een van onze 316 kantoren.

Kies een consulent