Oef, uw DVV-consulent kent u.

Gelukkig, want voor pensioensparen bent u beter af met iemand die u, uw dossier en uw situatie kent.  Pensioensparen is immers niet alleen complex maar ook voor iedereen verschillend.

Appeltje voor de dorst

Fiscaal voordelig

Persoonlijk advies

Ga langs voor advies over pensioensparen

Uw DVV-consulent bekijkt op basis van uw persoonlijke situatie welke formule voor pensioensparen bij u past.

Wil u alvast berekenen hoeveel u nodig hebt om comfortabel te leven, ook na uw pensioen?

Minder belastingen

De fiscus geeft een duwtje in de rug als u aan pensioensparen doet. Hoe? U brengt de premies in en betaalt dan minder belastingen.

Mooi spaarpotje

Met pensioensparen spaart u een extra kapitaal bijeen voor later. Hoe vroeger u begint, hoe meer uw geld opbrengt.

Slim advies

Pensioensparen is complex. Voor de juiste informatie en advies voor uw persoonlijke situatie zit u goed bij uw DVV-consulent. Kom gerust langs!

Goed om te weten:

  • Bij pensioensparen gaat het om levensverzekeringen van tak 21 of tak 23 onderworpen aan het Belgisch recht met maximaal 6% instapkosten en een minimale looptijd van 10 jaar. 
  • Voor meer informatie, onder meer over de beleggings- en spaardoelstellingen, de waarde van de eenheden, alsook over de gegarandeerde interestvoet, de risico’s (geen kapitaalgarantie voor tak 23 en krediet- en liquiditeitsrisico voor tak 21), de kosten en de taksen van deze producten, raadpleeg de financiële infofiche levensverzekering, de algemene voorwaarden en de commerciële fiche die beschikbaar zijn bij uw DVV-consulent of op www.dvv.be/pensioen. Het is belangrijk dat potentiële spaarders deze documenten doornemen voor zij een contract ondertekenen. 
  • De fiscale behandeling hangt af van de individuele omstandigheden van de verzekeringsnemer en kan in de toekomst aan wijzigingen onderhevig zijn. Als er voor een premie een belastingvoordeel verkregen werd, zijn er taksen van toepassing op de uitkeringen.