OEF! Gelukkig moet u niet naar uw kapper voor advies over pensioensparen.

Fiscaal voordeel vandaag

Spaarpotje voor later

Advies van een expert

Uw consulent is er voor u

Ziet u door het bos de bomen niet meer als u met pensioensparen wil beginnen? Er zijn inderdaad heel wat mogelijkheden. Hoe maakt u dan de juiste keuze? Vertrouw op het persoonlijk advies van een DVV-consulent.  

Pensioensparen bij DVV is slim:

Minder belastingen

De fiscus geeft een duwtje in de rug als u aan pensioensparen doet. Hoe? U brengt de premies in en betaalt dan minder belastingen. Bekijk de regels voor pensioensparen in 2018 en doe uw voordeel.

Sparen voor later zoals u wil

Pensioensparen is een hele flexibele formule. Gaat het een jaar moeilijk om te sparen? Geen probleem. Het geld dat u al gespaard hebt, blijft opbrengen. En volgend jaar kan u gewoon opnieuw sparen als u wel de mogelijkheden hebt.

Advies van een expert

Net zoals u voor uw nieuwe kapsel geen advies vraagt aan uw bakker, kan u voor pensioensparen beter vertrouwen op een expert. Uw DVV-consulent helpt u graag om de mogelijkheden te bekijken en de beste keuze te maken voor uw pensioen.

Kenmerken:

Minimale looptijd van 10 jaar. 

Maximaal 6% instapkosten.

Taksen van toepassing op de uitkering.

Kies verstandig voor uw pensioen

Goed om te weten:

  • *Mits naleving van de wettelijke voorwaarden. De fiscale behandeling hangt af van de individuele omstandigheden van de verzekeringnemer en kan in de toekomst aan wijzigingen onderhevig zijn. Hou er rekening mee dat indien voor een premie een belastingvoordeel verkregen werd, er ook taksen van toepassing zijn op de uitkering.
  • Het gaat om een pensioenspaarverzekering van tak 21 (Save 3 of Life Cover Pack Pension) of tak 23 (Life Pension Dynamic) met maximaal 6% instapkosten en een minimale looptijd van 10 jaar.
  • Voor meer informatie, met name over de spaardoeleinden, de risico’s (het kredietrisico in geval van faillissement van Belins NV en het liquiditeitsrisico), de kosten en taksen van deze producten, alsook over de gegarandeerde interestvoet, raadpleeg:
  • Het is belangrijk dat potentiële spaarders deze documenten doornemen voor zij een contract ondertekenen. De bijzondere en algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures.