• My DVV

Overlijden

Uw gezin tijdelijk beschermen bij overlijden

Tijdelijke overlijdensverzekering

Helemaal op uw maat

Een tijdelijke overlijdensverzekering kan u volledig afstemmen op uw situatie. Zo biedt u uw gezin extra bescherming wanneer u dat wil. 

Soepele formule

U beslist hoeveel kapitaal u voorziet bij overlijden. Ook de begunstigde(n) kiest u helemaal zelf. Goed om te weten: als u jong bent, is de premie lager. 

Fiscaal voordeel mogelijk

Brengt u de premies van uw overlijdensverzekering in via pensioensparen of langetermijnsparen? Dan kan u  30% terugkrijgen als belastingvermindering. 

Wat is een tijdelijke overlijdensverzekering?

Met een tijdelijke overlijdensverzekering vangt u geldzorgen op als de kostwinner van uw gezin binnen een bepaalde periode zou overlijden. Het uitgekeerde kapitaal zorgt dan voor financiële ademruimte.

In welke gevallen is een tijdelijke overlijdensverzekering interessant?
Zo’n verzekering zorgt voor gemoedsrust in de periodes waarin uw gezin extra kwetsbaar is:

  • U of uw partner werkt tijdelijk minder omdat u jonge kinderen hebt. 
  • U of uw partner schoolt zich om om professioneel een andere weg uit te gaan.
  • U of uw partner start een eigen zaak en moet nog een klantenbasis uitbouwen. 

Als de kostwinner dan zou overlijden, kunnen de financiële gevolgen voor uw gezin groot zijn. Een tijdelijke overlijdensverzekering biedt extra bescherming.

Ontdek alle details van de tijdelijke overlijdensverzekering

Kies zelf de periode en het bedrag

Met deze tijdelijke overlijdensverzekering bent u verzekerd gedurende een specifieke periode voor het bedrag dat u kiest. 

Verzekerd vanaf de eerste dag

Bij overlijden meteen na het betalen van de eerste premie, ontvangen de begunstigden toch het volledige kapitaal. Een hele geruststelling!

Vang zo de successierechten op

Met het uitgekeerde bedrag kunnen uw nabestaanden de successierechten betalen. Anders wegen die vaak zwaar door.

Bouw nog meer zekerheid in

Om ook invaliditeit te dekken, of om een hogere bescherming te voorzien bij overlijden door ongeval, kan u kiezen voor aanvullende waarborgen.

Uitsluitingen en beperkingen:

  • U geniet een fiscaal voordeel als er voldaan is aan wettelijke voorwaarden. De fiscale behandeling hangt af van uw individuele omstandigheden en kan in de toekomst veranderen. Als u een belastingvoordeel gekregen hebt voor een premie moet u rekening houden met een taks op de uitkering.
  • Niet gedekt zijn onder meer overlijden door zelfmoord in het eerste jaar van de dekking, alcoholintoxicatie, deltavliegen, zweefvliegen, valschermspringen of ballonvaren.
  • In geval van maandelijkse, trimestriële en semestriële premiebetaling worden fractioneringskosten van respectievelijk 4%, 3% en 2%, voor de hoofdwaarborg en de bijkomende waarborgen, toegepast. Er zijn geen fractioneringskosten in geval van een jaarlijkse of eenmalige premie.
  • De tijdelijke overlijdensverzekering is een overlijdensverzekering van tak 21 met vast kapitaal en maximaal 15% instapkosten, afgesloten voor een bepaalde duurtijd met een minimum van 10 jaar in geval van pensioensparen. Bekijk de voorwaarden en de informatiefiche voor informatie over de limieten en uitsluitingen of ga langs bij een DVV-consulent. Het is belangrijk dit document door te nemen voor een contract te ondertekenen. De bijzondere en algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht.

 

Dit wil u ook weten

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV Verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Ga naar een DVV-consulent in een van onze 316 kantoren.

Kies een consulent