• Blog
  • Contact
  • Wie zijn wij ?
  • Klachten
  • Jobs
  • MyDVV

Gezondheid

Hoe je wachtkamer het best inrichten?

4 tips voor de inrichting van je wachtkamer

Heel wat wachtkamers zijn nog altijd een beetje triestige ruimtes. Nochtans brengen je patiënten er tijd door. Hoe beter ze er zich voelen, hoe sneller de tijd lijkt vooruit te gaan. Wil je zorgen dat het wachten een pak aangenamer wordt? Volg dan onze tips om een geruststellende en kalmerende omgeving te creëren.

1. Let op het geluid in je wachtkamer

Je patiënten zullen zich meer op hun gemak voelen in een geluidsdichte wachtkamer. Zo horen ze de gesprekken in de spreekkamer niet. Denk van bij het begin aan de akoestiek van je wachtkamer door geluiddempende deuren en vloeren (tapijt, vinyl…), maar ook meubels en decoratie te voorzien. We raden ook aan om zachte muziek op te zetten die niet alleen de geluiden dempt, maar ook rustgevend is voor je patiënten. Muziek heeft een positief effect op onze gemoedstoestand!

2. Creëer een geruststellende sfeer

Verf je muren in warme en heldere kleuren. Voorzie planten, kussens, een waterdispenser. In plaats van stoelen tegen een muur te zetten, kan je ze ook spreiden om een warmere sfeer te creëren of kiezen voor kleine fauteuils. Je patiënten moeten zich er goed voelen en een beetje een thuisgevoel hebben. Als je de ruimte hebt, kan je een bank of een tafel in je wachtzaal zetten die als bureau kan gebruikt worden. De verlichting is ook belangrijk. Als je wachtzaal geen raam heeft, kies je best voor warm licht.

3. Zorg voor interessant leesvoer

Je kan een abonnement nemen op een gespecialiseerde dienst die minstens maandelijks zorgt voor recente tijdschriften. Bij magazines die ingaan op diepgaande onderwerpen, is het minder belangrijk hoe oud ze zijn. Je kan ook medische brochures voorzien met geruststellende inhoud over eenvoudige thema’s.

4. Vergeet de kinderen niet

Om je jongste patiënten bezig te houden, zorg je best voor leuke kinderspelletjes. Als je wachtkamer groot genoeg is, kan je ook een hoekje voor de kleintjes voorzien, met een tafeltje, kleurboeken, potloden enz. Indien je een plek voor de kinderen voorziet, vergeet niet om ze regelmatig te ontsmetten.

Je DVV-consulent is er voor je

Heb je tijd en geld geïnvesteerd in de inrichting van je praktijk? Vergeet dan zeker niet om je correct te verzekeren, bijvoorbeeld door in te tekenen op een professionele brandverzekering. Of verkies je het ProPack Healthcare dat al je verzekeringen groepeert? Spreek erover met je DVV-consulent, zij of hij helpt je graag.

Gepubliceerd op 07/04/2022

Dit wil je ook weten

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 290 kantoren.

Kies een consulent