• Blog
  • Contact
  • Wie zijn wij ?
  • Klachten
  • Jobs
  • MyDVV

Pensioen en bescherming

IPT: je vennootschap bouwt je pensioen op

Individuele pensioentoezegging

NIEUW: nu een garandeerde interestvoet van 1,5% per storting

Deze nieuwe referentierentevoet geldt voor alle premies gestort in een contract met een initiële looptijd >= 8 jaar en voor éénmalige premies (backservice) met een resterende looptijd >= 8 jaar (op nieuwe en bestaande contracten) vanaf 26/06/2023*

Voordelige pensioenopbouw

Volledig aftrekbaar

Door je vennootschap gefinancierd

Wat is een Individuele Pensioentoezegging (IPT) ?

Ben je als zelfstandige ook bedrijfsleider? En wil je via je vennootschap je pensioen opbouwen? Dan is het zeker de moeite om de voordelen van een Individuele Pensioentoezegging te vergelijken. Ze past perfect in een pensioenplan met andere formules zoals een VAPZ en pensioensparen.

Je bedrijf bouwt voor jou je pensioen op

Dankzij de IPT betaalt je vennootschap de pensioenpremies voor je. Dat is voordelig voor jou én voor je vennootschap. Zij kan de premies volledig aftrekken als beroepskosten. Hier geldt wel de 80%-regel. Je wettelijk pensioen en bijkomend pensioen bedragen samen maximaal 80% van je laatste loon. Je bent de begunstigde van de IPT, een verzekering die we volledig op maat van je situatie samenstellen.

Gunstige fiscaliteit bij opname

Het kapitaal van je IPT wordt verplicht uitbetaald als je effectief met wettelijk pensioen gaat. Dan betaal je drie taksen: de solidariteits- en RIZIV-bijdrage (max. 5,55%), de personenbelasting (in de meeste gevallen 10% op 65 jaar of later) en de gemeentebelasting (afhankelijk van je woonplaats). Er bestaan echter uitzonderingen op deze regel, waardoor het kapitaal van je IPT vroeger uitgekeerd kan worden op je verzoek. Je DVV-consulent informeert je graag.

5 redenen om te kiezen voor pensioenopbouw met een IPT van DVV verzekeringen

Je vennootschap financiert je pensioen!
Je verwerft een extra pensioen zonder eigen investering: je vennootschap betaalt de premies.

Boost je rendement
Met een IPT kiest je vennootschap voor een verzekering met een gewaarborgd rendement (tak 21) en/of verbonden aan (een) beleggingsfonds(en) (tak 23). Via de tak23-interne beleggingsfondsen waaruit je kiest, geniet je een potentieel hoger rendement. Deze keuze is flexibel en je profiteert van een verdeling op maat. Het rendement is niet gegarandeerd. Het financiële risico wordt door de verzekerde gedragen.

Fiscaal voordelig
De gestorte premies zijn fiscaal aftrekbaar voor je vennootschap onder bepaalde voorwaarden. Op je pensioenleeftijd profiteer je van een gunstige regeling bij opname van je pensioenkapitaal.

Geniet er meteen van!
Als verzekerde kan je zowel je naasten, je inkomen als je aanvullend pensioen meteen beschermen bij overlijden of arbeidsongeschiktheid. Verscheidene bijkomende waarborgen kunnen onderschreven worden. (overlijdenskapitaal, gewaarborgd inkomen, bescherming van de voorziene premies).

Maak je vastgoeddromen waar! 
Wens je een privé onroerend goed te kopen, te verbouwen of te bouwen? Dankzij een voorschot op polis of een verpanding, kan je onder bepaalde voorwaarden je vastgoedproject financieren!

Veelgestelde vragen


Kunnen VAPZ en IPT gecombineerd worden?  
Dat kan zeker. Maar je moet wel rekening houden met de 80%-regel. VAPZ en IPT samen mogen niet meer dan 80% van je laatste loon zijn. Ook een Sociaal VAPZ kan je  combineren met een IPT als je als zelfstandige ook bedrijfsleider bent. Het is aan te raden eerst een VAPZ af te sluiten en dan een IPT door je vennootschap.

Stel dat mijn vennootschap failliet gaat. Ben ik dan ook het opgebouwde pensioen kwijt?   
Neen, de opgebouwde reserve die opgebouwd werd, blijft verworven.

Wat als mijn vennootschap overgenomen wordt of fuseert?
De prestaties zijn steeds door jou verworven. Je bent en blijft de begunstigde als je met pensioen gaat

Hebt je nog vragen?  Lees deze brochure over IPT.

Raadpleeg de verzekeringsvoorwaarden op vraag bij je DVV consulent of raadpleeg:

Het is belangrijk deze documenten door te nemen voordat je een contract ondertekent.
De bijzondere en algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures en op de teksten op www.dvv.be. 

Onze dienst voor klachtenbeheer en de ombudsman zijn er om je te helpen. Hoe een klacht indienen.

Gewoon goeie service

Bij DVV is verzekeren in de eerste plaats een service. Dagelijks maken meer dan 1.000 DVV-consulenten tijd voor je vrij. Wanneer je dat echt nodig hebt, bijvoorbeeld in geval van schade. Je consulent volgt je dossier dus persoonlijk van A tot Z. En dat is geruststellend!

Life Business Control is een product van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE98 7995 5012 5293, BIC GKCCBEBB - een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.

*De gegarandeerde intrestvoet kan aangepast worden voor toekomstige stortingen. De oorspronkelijke intrestvoet blijft dan van toepassing op de opgebouwde reserves op moment van de aanpassing tot de einddatum.

Dit wil je ook weten

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 290 kantoren.

Kies een consulent