• Blog
  • Contact
  • Wie zijn wij?
  • Klachten
  • Jobs
  • MyDVV

Vereniging

Je evenement goed verzekerd

Verzekering Tijdelijke Activiteiten

Verzekering voor je buurtfeest, sportwedstrijd of ander evenement

Je organiseert een eetfestijn voor de sportclub, een jeugdtoernooi voor de volleybal of een braderie? Leuk, maar heb je ook al stilgestaan bij je verantwoordelijkheid als organisator? Met de verzekeringspolis Tijdelijke Activiteiten hoef je jezelf geen zorgen meer te maken. Je bent dan verzekerd voor de activiteiten die je inricht, of dat nu in België of het buitenland is.

Waarborg Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA)
We vergoeden de lichamelijke en materiële schade die je veroorzaakt aan derden: 

  • tijdens de activiteiten die je hebt georganiseerd
  • op de weg van en naar de plaats waar de activiteiten plaatsvinden (naar analogie met het begrip arbeidsweg in de arbeidsongevallenwet) 
  • door de gebouwen, installaties en goederen die je in het kader van de activiteiten gebruikt

Waarborg Lichamelijke Ongevallen - Behandelingskosten
We vergoeden lichamelijke schade die jij of je helpers oplopen tijdens de organisatie van de verzekerde activiteit. Deze waarborg kan uitgebreid worden met Overlijden, Blijvende Invaliditeit en Tijdelijke Ongeschiktheid.

Waarborg Rechtsbijstand
We bieden juridische en financiële bijstand bij geschillen: 

  • als iemand jou of een helper voor de rechtbank zou dagen in het kader van je verantwoordelijkheid als organisator 
  • als jij of een helper schade lijdt en er betwisting zou ontstaan over de vergoeding

Aanvullende verzekering

Huur je een zaal voor je evenement? Dan moet je navragen of de verhuurder een verzekering Objectieve Aansprakelijkheid na Brand en Ontploffing heeft. Als dat niet het geval is, moet je zelf zo’n verzekering afsluiten. Die zal dan schade aan aanwezigen vergoeden bij een brand of een ontploffing tijdens je activiteit. 
Met onze jeugdbeweging organiseren we regelmatig feestjes, fuiven en etentjes. Moeten we hiervoor een verzekering nemen?

Je bent niet wettelijk verplicht een verzekering te nemen voor dit type activiteiten, maar het is wel verstandig. Als organisator kan je namelijk aansprakelijk gesteld worden als er een ongeluk gebeurt. Met de verzekering Tijdelijke Activiteiten ben je daartegen beschermd dankzij deze combinatie van verzekeringen:

  • De verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid dekt de schade die je vereniging of een van je leden aan derden berokkent.
  • De verzekering Rechtsbijstand zal je belangen verdedigen als er een geschil is.
  • De verzekering Lichamelijke Ongevallen vergoedt de verwondingen die helpers, deelnemers of jijzelf oplopen tijdens de georganiseerde activiteit.

Huur je een zaal of materiaal? Dan kan je vereniging ook contractueel aansprakelijk gesteld worden voor schade aan de zaal of het materiaal als je ze niet kan terugbezorgen in de staat waarin je ze gekregen hebt. Voor de zaal kan je zelf een tijdelijke brandverzekering nemen als dat niet voorzien is door de verhuurder. Voor het gehuurde materiaal kan je een allriskverzekering nemen.

Moeten wij als organisator van de fuif zelf een verzekering Objectieve Aansprakelijkheid na Brand en Ontploffing nemen, of is dat de taak van de verhuurder van de zaal?

Vraag de verhuurder van de zaal een schriftelijke bevestiging dat hij voor de zaal een verzekering Objectieve Aansprakelijkheid na Brand en Ontploffing heeft. Als dat niet het geval is, moet je zelf zo’n verzekering voorzien. Dat is wettelijk verplicht om schade te vergoeden die de aanwezigen oplopen als zich tijdens de activiteit een brand of een ontploffing zou voordoen.

Bij ons wijkfeest kwam een vrijwilliger zwaar ten val, met een blijvende handicap tot gevolg. Komt de verzekering Tijdelijke Activiteiten hiervoor tussen?

Ja, op voorwaarde dat je hebt gekozen voor de keuzewaarborg Blijvende Invaliditeit. Moest het ongeluk gebeuren na het feest, bijvoorbeeld tijdens de opbouw de dag ervoor of bij het opruimen de dag zelf of tot twee dagen nadien, dan geldt deze waarborg ook. Wil je een nog ruimere bescherming? Dan kan je naast de optie Blijvende Invaliditeit nog twee bijkomende waarborgen toevoegen aan de basiswaarborgen van deze verzekering: Overlijden en Tijdelijke Ongeschiktheid (vanaf de 31e dag). 

Uitsluitingen en beperkingen

  • De polis dekt binnen de limieten van de overeengekomen gewaarborgde kapitalen:
    • burgerrechtelijke aansprakelijkheid van de verzekerden in het kader van het privéleven.
    • extracontractuele burgerrechtelijke aansprakelijkheid die de organisatie kan oplopen voor schade toegebracht aan derden door vrijwilligers waarop een beroep werd gedaan tijdens de uitoefening van hun vrijwilligersactiviteiten.
  • In de waarborg burgerrechtelijke aansprakelijkheid wordt geen dekking verleend voor opzettelijk veroorzaakte schadegevallen en voor grove schuld van een verzekerde die minstens zestien jaar oud is.
  • De persoonlijke aansprakelijkheid van exposanten bij een handelsbeurs of braderie is niet gedekt, evenmin als schade aan goederen die tentoongesteld worden.
  • Niet gedekt is ook het niet-naleven van reglementen of gebruiken eigen aan de verzekerde activiteit en tekortkomingen op het vlak van veiligheidsnormen als de verzekerde er zich bewust van is of zou moeten zijn dat deze niet-naleving bijna onvermijdelijke schade teweegbrengt.
  • Schade door contractuele aansprakelijkheid en schade aan goederen die je zijn toevertrouwd, is niet gedekt.
  • Voor personen ouder dan 70 jaar zijn er beperkte waarborgen van toepassing voor lichamelijke ongevallen.
  • Deze verzekering dekt geen ongevallen veroorzaakt door het gooien van voorwerpen tijdens het deelnemen aan of het inrichten van een stoet. 
  • Deze verzekering komt niet tussen voor ongevallen waarop de arbeidsongevallenwet van toepassing is.
  • Opbouw en afbraak twee dagen ervoor en twee dagen erna zijn ook verzekerd. Voor een braderie is dat zelfs een week ervoor en een week erna.

Franchise

De franchise bedraagt 25 euro (behalve bij rechtsbijstand).

  • De verzekering Tijdelijke Activiteiten verzekert de duur van de activiteit. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. De Bijzondere en Algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. 
  • Ga voor meer informatie langs bij een DVV-consulent of bekijk:
  • Kennisname van deze documenten is verplicht vóór je het contract ondertekent.

Gewoon goeie service

Bij DVV is verzekeren in de eerste plaats een service. Dagelijks maken meer dan 1.000 DVV-consulenten tijd voor je vrij. Wanneer je dat echt nodig hebt, bijvoorbeeld in geval van schade. Je consulent volgt je dossier dus persoonlijk van A tot Z. En dat is geruststellend!

De verzekering Tijdelijke Activiteiten is een verzekeringsproduct van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE98 7995 5012 5293, BIC GKCCBEBB - een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 290 kantoren.

Kies een consulent