• Blog
  • Contact
  • Wie zijn wij?
  • Klachten
  • Jobs
  • MyDVV

Fiets en motor

Motorverzekering

Rijd je met een motor? Dan moet je in België je aansprakelijkheid verzekeren. Ontdek de verplichte Verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid Motor

Verplichte motorverzekering die je aansprakelijkheid dekt bij een ongeval in fout

Gratis 24/24 bijstand bij een ongeval in België

Deze hulp geldt niet bij pech.

Breid de basisverzekering motor uit met een dekking lichamelijke schade en diefstal en brand

Vooraleer je een verzekering afsluit, raden we je aan het informatiedocument over de BA motorverzekering te lezen.

Wat dekt de Verzekering Burgelijke Aansprakelijkheid Motor?

Als je een ongeval veroorzaakt, vergoedt de motorverzekering in je plaats:

alle lichamelijke en materiële schade veroorzaakt aan andere partijen. Je bent met andere woorden dankzij deze verzekering burgerlijke aansprakelijkheid beschermd tegen de financiële gevolgen van een ongeval in fout.

alle lichamelijke schade van zwakke weggebruikers en van passagiers van het voertuig.

In geval van een ongeval door schuld of volgens de wet in België:

Je profiteert van bijstand wanneer je motor niet meer rijklaar is. Daarom slepen wij je motor weg en brengen jou (en je passagier) naar huis.

Wat valt er onder andere niet onder de motorverzekering?

De verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid Motor dekt de schade aan je eigen motor niet.

Deelname aan snelheids-, regelmatigheids- of behendigheidsritten of -wedstrijden is niet verzekerd.

Als je je premie niet hebt betaald, word je verzekering geschorst en komen wij niet tussen in geval van een schadegeval.

Elke verzekering houdt limieten en uitsluitingen in, zowel voor de basiswaarborgen als voor de bijkomende waarborgen. Je kan de volledige lijst terugvinden in het Informatiedocument over de motorverzekering (IPID) en in de Algemene voorwaarden van de autoverzekering Mobility.


Combineer je auto- en motorverzekering

Krijg tot 70% korting* op je motorverzekering als je auto bij DVV verzekerd is.

Is een motorverzekering verplicht?

Is een motorverzekering verplicht?

Ja, in België is een motorverzekering wettelijk verplicht voor elk motorvoertuig dat op de openbare weg komt. Deze verzekering dekt je aansprakelijkheid als je een ongeval veroorzaakt met je motor. DVV verzekeringen vergoedt dan de lichamelijke en materiële schade van anderen. 

Breid je bescherming uit met aanvullende opties

Optie Lichamelijke Ongevallen

Bij overlijden of arbeidsongeschiktheid worden je eigen medische kosten vergoed of er wordt een uitkering aan je uitbetaald.

Je krijgt geen enkele tussenkomst als je dronken of onder invloed reed (drugs, medicijnen, etc.) waardoor je de controle over je eigen acties verliest.

Optie Brand en Diefstal voor een nieuwe motor

Je ontvangt een vergoeding bij diefstal (binnen 30 dagen na aangifte van diefstal) of brand van je motor.

Als je je sleutels op je motor achterlaat, krijg je geen vergoeding bij diefstal, vernieling of schade door diefstal of poging tot diefstal.

Optie rechtsbijstand

Je gerechtelijke kosten (advocaat, expert, gerechtsdeurwaarder, procedure) worden betaald tot 25.000 euro. 

Zuiver contractuele geschillen met betrekking tot reparatie of onderhoud zijn niet gedekt.

Optie Assistance, voor pech van je moto

Bijstand bij ongeval, pech of diefstal van je moto in de landen van geografisch Europa en rond de Middellandse Zee, onder meer:
- Snelle depannage in geval van pech in België, Europa en de andere landen rond de Middellandse Zee.
- Repatriëring van je moto indien nodig

Vervangwagen in België als je moto niet kan rijden, gedurende maximaal 5 dagen.

Vergoedt onder meer geen reparatiekosten of reserveonderdelen voor je motor.

Elke verzekering houdt limieten en uitsluitingen in, zowel voor de basiswaarborgen als voor de bijkomende waarborgen. Je kan de volledige lijst terugvinden in het Informatiedocument over de motorverzekering (IPID) en in de Algemene voorwaarden van de autoverzekering Mobility.

Heb je vragen over de motorverzekering?

Het aangaan van een BA-motorverzekering is verplicht en essentieel om je burgerlijke aansprakelijkheid te dekken indien je een ongeval veroorzaakt en op die manier derden schade berokkent.

Om je nieuwe motor tegen diefstal te beschermen, kun je opteren voor een Omnium Brand en Diefstal. DVV vergoedt je dan voor de diefstal en de schade ten gevolge van een poging tot diefstal (na 30 dagen te rekenen vanaf de aangifte).

Geniet van je motorvakantie! Met de BA-motorverzekering ben je verzekerd in alle landen die op je internationale motorrijtuigenverzekeringskaart vermeld staan.

Als je met je motor een ongeval veroorzaakt, is je burgerlijke aansprakelijkheid verzekerd. DVV vergoedt op die manier de lichamelijke en materiële schade die aan derden wordt berokkend. Wil je optimaal beschermd zijn, kies dan voor de optie Rechtsbijstand, die je belangen verdedigt en de gerechtskosten vergoedt (max. 25.000 euro) en de optie Lichamelijke ongevallen, die je medische kosten terugbetaalt.

De motorverzekering vergoedt enkel de lichamelijke en materiële schade die berokkend wordt aan derden, zwakke weggebruikers en passagiers van het voertuig. Je kunt je dekking uitbreiden met de optie Lichamelijke ongevallen om aanspraak te maken op een terugbetaling van je eigen medische kosten of op een vergoeding in geval van overlijden of invaliditeit.

Met de BA-motorverzekering van DVV heb je recht op een basisbijstand indien je motor niet meer in staat is te rijden na een ongeval in België. Om op ruimere bijstand aanspraak te kunnen maken, kan je opteren voor de extra waarborg Assistance.  

Gewoon goeie service

Bij DVV is verzekeren in de eerste plaats een service. Dagelijks maken meer dan 1.000 DVV-consulenten tijd voor je vrij. Wanneer je dat echt nodig hebt, bijvoorbeeld in geval van schade. Je consulent volgt je dossier dus persoonlijk van A tot Z. En dat is geruststellend!

 

Franchise en beperkingen

Alleen voor de optie Brand en Diefstal geldt er een franchise van 10% van de verzekerde waarde van je motor, met een minimum van 25 euro en een maximum van 500 euro. Meer details over de franchise vind je in de Bijzondere voorwaarden.
  • * Tot 70% korting op een nieuwe verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid Motor, voor elke klant die de autoverzekering Mobility onderschrijft bij DVV. De korting is enkel van toepassing voor motoren vanaf 101cc. Aanbod geldig mits aanvaarding van het risico. Als je niet wilt intekenen op de autoverzekering, informeren wij je dat je niet kan genieten van de korting op je motorverzekering. 
  • Het motorverzekeringscontract wordt afgesloten voor 1 jaar en jaarlijks stilzwijgend verlengd. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. De Bijzondere en Algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Ga voor meer informatie langs bij een DVV-consulent of bekijk:
Heb je een klacht? Je DVV consulent, de dienst Klachtenmanagement en de Ombudsman Verzekeringen staan ​​voor je klaar. Hoe een klacht indienen?

De verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid Motor is een verzekeringsproduct van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE98 7995 5012 5293, BIC GKCCBEBB - een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.

Dit wil je ook weten

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 290 kantoren.

Kies een consulent