• Blog
 • Contact
 • Wie zijn wij?
 • Klachten
 • Jobs
 • MyDVV

Fiets en motor

Motorverzekering

Rijd je met een motor? Dan moet je in België je aansprakelijkheid verzekeren. Ontdek de verplichte Verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid Motor

Verplichte motorverzekering die je aansprakelijkheid dekt bij een ongeval in fout

Gratis 24/24 bijstand bij een ongeval in België

Breid de basisverzekering motor uit met een dekking lichamelijke schade en diefstal en brand

Is een motorverzekering verplicht?

Is een motorverzekering verplicht?
Ja, in België is een motorverzekering wettelijk verplicht voor elk motorvoertuig dat op de openbare weg komt. Deze verzekering dekt je aansprakelijkheid als je een ongeval veroorzaakt met je motor. DVV verzekeringen vergoedt dan de lichamelijke en materiële schade van anderen. 


Combineer je auto- en motorverzekering

Krijg tot 70% korting* op je motorverzekering als je auto bij DVV verzekerd is.

Wat dekt de motorverzekering?

Als je een ongeval veroorzaakt, vergoedt de motorverzekering in je plaats:

alle lichamelijke en materiële schade veroorzaakt aan andere partijen. Je bent met andere woorden dankzij deze verzekering burgerlijke aansprakelijkheid beschermd tegen de financiële gevolgen van een ongeval in fout.

alle lichamelijke schade van zwakke weggebruikers en van passagiers van het voertuig.

Breid je bescherming uit met opties en aanvullende verzekeringen

Optie Lichamelijke Ongevallen

Je eigen medische kosten worden terugbetaald of er is een uitkering bij invaliditeit of overlijden.
Ontdek de optie lichamelijke ongevallen

Optie Brand en Diefstal voor een nieuwe motor

Je ontvangt een vergoeding bij diefstal (binnen 30 dagen na aangifte van diefstal) of brand van je motor.
Ontdek de omnium

Optie rechtsbijstand

Je gerechtelijke kosten (advocaat, expert, gerechtsdeurwaarder, procedure) worden betaald tot 25.000 euro. 
Ontdek de rechtsbijstand

Optie Assistance, voor pech van je moto

 • Snelle depannage in geval van pech in België, Europa en de andere landen rond de Middellandse Zee.
 • Vervangwagen in België gedurende maximaal vijf dagen.
 • Reisbijstand voor jou en je gezinsleden, met inbegrip van de repatriëring van zieken of gewonden.

Ontdek de optie Assistance

Uitgebreide rechtsbijstand

Je gerechtelijke kosten (advocaat, expert, gerechtsdeurwaarder, procedure) worden betaald tot 75.000 euro.
Ontdek de uitgebreide rechtbijstand

Heb je vragen over de motorverzekering?

Het aangaan van een BA-motorverzekering is verplicht en essentieel om je burgerlijke aansprakelijkheid te dekken indien je een ongeval veroorzaakt en op die manier derden schade berokkent.

Om je nieuwe motor tegen diefstal te beschermen, kun je opteren voor een Omnium Brand en Diefstal. DVV vergoedt je dan voor de diefstal en de schade ten gevolge van een poging tot diefstal (na 30 dagen te rekenen vanaf de aangifte).

Geniet van je motorvakantie! Met de BA-motorverzekering ben je verzekerd in alle landen die op je internationale motorrijtuigenverzekeringskaart vermeld staan.

Als je met je motor een ongeval veroorzaakt, is je burgerlijke aansprakelijkheid verzekerd. DVV vergoedt op die manier de lichamelijke en materiële schade die aan derden wordt berokkend. Wil je optimaal beschermd zijn, kies dan voor de optie Rechtsbijstand, die je belangen verdedigt en de gerechtskosten vergoedt (max. 25.000 euro) en de optie Lichamelijke ongevallen, die je medische kosten terugbetaalt.

De motorverzekering vergoedt enkel de lichamelijke en materiële schade die berokkend wordt aan derden, zwakke weggebruikers en passagiers van het voertuig. Je kunt je dekking uitbreiden met de optie Lichamelijke ongevallen om aanspraak te maken op een terugbetaling van je eigen medische kosten of op een vergoeding in geval van overlijden of invaliditeit.

Met de BA-motorverzekering van DVV heb je recht op een basisbijstand indien je motor niet meer in staat is te rijden na een ongeval in België. Om op ruimere bijstand aanspraak te kunnen maken, kan je opteren voor de extra waarborg Assistance.  

Gewoon goeie service

Bij DVV is verzekeren in de eerste plaats een service. Dagelijks maken meer dan 1.000 DVV-consulenten tijd voor je vrij. Wanneer je dat echt nodig hebt, bijvoorbeeld in geval van schade. Je consulent volgt je dossier dus persoonlijk van A tot Z. En dat is geruststellend!

 

Wat is niet gedekt door de motorverzekering?

 • De verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid Motor dekt de schade aan je eigen motor niet.
 • Deelname aan snelheids-, regelmatigheids- of behendigheidsritten of -wedstrijden is niet verzekerd.
 • Optie Lichamelijke Schade: we vergoeden de lichamelijke letsels niet als de bestuurder in staat van dronkenschap reed of onder invloed was van drugs, geneesmiddelen of hallucinogenen die hem de controle over zijn activiteiten ontnamen.
 • Optie Brand en Diefstal: we komen niet tussen voor diefstal, vernieling of schade door diefstal of poging tot diefstal die het gevolg is van het achterlaten van de sleutels op het voertuig.
 • Optie Rechtsbijstand: we bieden geen rechtsbijstand voor contractuele geschillen van minder dan 150 euro. De zuiver contractuele geschillen in verband met herstellingen of onderhoud zijn evenmin gedekt.
 • Optie DVV Assistance:
  • Herstellingskosten of onderdelen voor je voertuig worden niet vergoed door DVV Assistance.
  • In België krijg je een vervangwagen voor max. vijf dagen (als je voertuig niet binnen de 24 uur kan hersteld worden of gestolen werd).
  • In het buitenland: als je voertuig hersteld kan worden binnen vijf dagen, komen wij tussen voor de bijkomende overnachtingskosten tot max. 65 euro per nacht en per persoon met een maximum van vijf nachten. We komen ook tussen voor de kosten van het vervangend vervoer tot 325 euro.
  • Voor je motor kan je een beroep doen op DVV Assistance in:
   •  landen van geografisch Europa: Albanië, Andorra, België, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Gibraltar, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Noord-Macedonië, Moldavië, Monaco, Montenegro, Noorwegen, Nederland, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, San-Marino, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Turkije (Europees gedeelte), Vaticaanstad, Verenigd Koninkrijk, Wit-Rusland, Zweden, Zwitserland
   • landen rond de Middellandse Zee: Algerije, Egypte, Israël, Libanon, Libië, Marokko, Syrië, Tunesië. 
  • Lees meer.

Franchise en beperkingen

 • Bij de optie Brand en Diefstal geldt er een franchise van 10% van de verzekerde waarde van het voertuig, met een minimum van 25 euro en een maximum van 500 euro. Meer details over de franchise vind je in de Bijzondere voorwaarden.
 • Als je je premie niet hebt betaald, word je verzekering geschorst en komen wij niet tussen in geval van een schadegeval.
 • * Tot 70% korting op een nieuwe verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid Motor, voor elke klant die de autoverzekering Mobility onderschrijft bij DVV. De korting is enkel van toepassing voor motoren vanaf 101cc. Aanbod geldig mits aanvaarding van het risico. Als je niet wilt intekenen op de autoverzekering, informeren wij je dat je niet kan genieten van de korting op je motorverzekering. 
 • Het motorverzekeringscontract wordt afgesloten voor 1 jaar en jaarlijks stilzwijgend verlengd. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. De Bijzondere en Algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Ga voor meer informatie langs bij een DVV-consulent of bekijk:

De verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid Motor is een verzekeringsproduct van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE98 7995 5012 5293, BIC GKCCBEBB - een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.

Dit wil je ook weten

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 350 kantoren.

Kies een consulent