• Blog
 • Contact
 • Wie zijn wij?
 • Klachten
 • Jobs
 • MyDVV

Fiets

Fietsverzekering

Heb je geïnvesteerd in een elektrische fiets of racefiets? Verzeker je fiets en rij met een gerust geweten.

Verzekering die Diefstal, Materiële Schade en Bijstand combineert

Fietsbijstand, zelfs wanneer je elektrische fiets een lege batterij heeft

Geen waardeverlies de eerste 2 jaar na aankoop

Vooraleer je een verzekering afsluit, raden we je aan het informatiedocument over de fietsverzekering te lezen.

Wat dekt de Fietsverzekering?

Diefstal: DVV vergoedt je in geval van diefstal, wereldwijd. Als je fiets minder dan twee jaar oud is, vergoeden we de volledige aankoopwaarde.

Materiële Schade: je fiets is beschadigd (waar ook ter wereld) door een val, ongeval, vandalisme of poging tot diefstal? DVV verzekeringen vergoedt de herstellingskosten na aftrek van een franchise.

Bijstand: je krijgt bijstand in heel geografisch Europa (zodra je op meer dan 1 km van je woonplaats bent) in geval van diefstalpanne, vandalisme of een ongeval, zodra je niet meer verder kan rijden.

Wat is onder andere niet gedekt?

De Fietsverzekering van DVV biedt geen dekking voor huur- of leasefietsen of fietsen die gebruikt worden voor betaald vervoer van personen of voor transport van goederen (bv. bezorgdiensten).

We bieden geen bijstand en betalen geen schadevergoeding als de schade al bestond voor de verzekering werd afgesloten. We vergoeden evenmin in geval van opzettelijke schade.

De Fietsverzekering is geen onderhoudscontract. Slijtage van de remmen of andere stukken is dus niet gedekt. Schade aan banden of de batterij zijn evenmin gedekt, behalve als die veroorzaakt is in combinatie met andere gedekte schade.

Elke verzekering houdt limieten en uitsluitingen in, zowel voor de basiswaarborgen als voor de bijkomende waarborgen. Je kan de volledige lijst terugvinden in het Informatiedocument over de fietsverzekering (IPID) en in de Algemene voorwaarden van de fietsverzekering.

Is een fietsverzekering verplicht?

Een fietsverzekering is niet verplicht in België, maar als je wilt genieten van je nieuwe (elektrische) fiets en vooral je investering wilt beschermen, dan raden wij je aan om voor een fietsverzekering te kiezen. Met de fietsverzekering van DVV krijg je een schadevergoeding als je fiets gestolen of beschadigd is. Krijg je onderweg een lekke band of een platte batterij? Ook dan kan je dankzij de inbegrepen fietsbijstand op ons rekenen!

Welke soorten fietsen zijn gedekt door de fietsverzekering van DVV?

De Fietsverzekering van DVV dekt alle types fietsen*:

 • elektrische fietsen
 • stadsfietsen
 • plooifietsen
 • bakfietsen
 • racefietsen
 • mountainbikes
 • Speed Pedelecs
 • elektrische steps
 • andere gemotoriseerde voortbewegingstoestellen (hoverboards, segways, …)

De DVV Fietsverzekering dekt alle soorten fietsen, al dan niet elektrisch, die zelfstandig (dus zonder te trappen) een maximale snelheid van 25 km/u kunnen halen.
Een DVV Fietsverzekering kan niet worden afgesloten voor een voertuig waarvoor een verplichte Burgelijke Aansprakelijkheids motorverzekering geldt.

De Fietsverzekering in de praktijk

Om deze verzekering af te sluiten, moet je fiets maximaal 1 jaar oud zijn

Ben je een trouwe klant**? Dan verzekeren we je fiets tot 3 jaar na aankoop. Je geniet ook van 50% korting op de prijs van de fietsbijstand.

Geen waardeverlies gedurende 2 jaar na aankoop

Je fiets behoudt dus de eerste 2 jaar zijn aanschafwaarde! Omdat je fiets en verzekerde accessoires na verloop van tijd waarde verliezen. DVV Verzekeringen houdt rekening met een waardeverlies van 1,5% per verstreken maand vanaf de 25e maand volgend op de datum van aankoop, met een maximale afschrijving van 80%.

Verzeker fietsaccessoires

Heb je extra fietsaccessoires aangeschaft (bagagedrager, draagzak, fietstassen, fietsgps, fietscomputer, fietskar, etc.)? Bij DVV kan je er ook voor kiezen om ze te verzekeren.

Benodigde documenten

 • Factuur voor de fiets en eventuele accessoires (bagagedrager, draagzak, fietstassen, fietsgps, fietscomputer, fietskar, etc.)
 • Hangslot factuur

Voor het afsluiten van een fietsverzekering is een gecertificeerd hangslot verplicht

Wanneer de fiets onbeheerd wordt achtergelaten, moet deze aan een vast bevestigingspunt worden bevestigd met behulp van een ART 2-sterren (of hoger) of Sold Secure Diamond/Gold/Silver gecertificeerd hangslot.
Een niet-gecertificeerd hangslot van de merken Abus, Axa, Kryptonite en Trelock wordt ook geaccepteerd als de beveiligingsindex (niveau specifiek voor het merk) minimaal 13/15 is voor Abus, 11/15 voor Axa, 9/10 voor Kryptonite en 5/6 voor Trelock.
Elk ander hangslot is ongeldig. Met een vast bevestigingspunt bedoelen we een vast, onbeweeglijk en bevroren deel, gemaakt van steen, metaal of hout, bevestigd aan een stevige muur of de grond en waarvan de fiets niet kan worden losgemaakt of losgemaakt, zelfs niet door deze op te tillen.

Wanneer kan je bijstand krijgen?

 • Bij pech (ook bij een lekke band of een lege accu, defecte verlichting, een vastzittend slot etc.), vandalisme of een ongeval, zodra je niet meer verder kunt rijden.
 • Kan de schade niet ter plaatse worden gerepareerd? Wij brengen je naar huis of naar je tijdelijke woonplaats, naar je bestemming van de dag of naar een fietsenmaker. Uiteraard brengen wij ook de fiets, bagage en degene die je vergezelt terug.
 • Ook bij diefstal kan je op ons rekenen.
 • Psychologische hulp: ook als je een trauma hebt opgelopen als gevolg van een ongeval of vandalisme, staan ​​wij je graag ter zijde. De DVV Fietsverzekering vergoedt maximaal 5 sessies bij een in België erkende psycholoog of psychotherapeut.

Goed om te weten: Wij komen maximaal 3 keer per verzekeringsjaar tussen.

Heb je vragen over de fietsverzekering?

De fietsverzekering is niet verplicht in België, maar wordt ten zeerste aangeraden. Bovendien komt de fietsverzekering van DVV financieel tegemoet in geval van lekke band, diefstal, materiële schade enz. Op die manier kun je met een gerust gemoed de weg op met je fiets.

Natuurlijk! Je kunt ook de accessoires van je fiets laten verzekeren, bijvoorbeeld een bagagedrager, een babydrager, een fiets-gps, een fietscomputer, een biketrailer, fietstassen enz. 

Ga je graag op vakantie met de fiets? DVV vergezelt je! Je fiets is overal ter wereld gedekt tegen diefstal en materiële schade en je geniet bijstand in heel Europa.

Ja, DVV vergoedt je in geval van diefstal van je fiets indien je hem hebt vastgemaakt met een gecertificeerd slot.

Natuurlijk! Je kunt bijstand inroepen zodra je niet meer in staat bent om je weg voort te zetten. Indien de schade niet meteen kan worden hersteld, brengen we je naar huis, naar je verblijfplaats, naar de plaats waar je die dag moet zijn of naar een fietshersteller. We nemen ook je fiets, je bagage en de persoon die je vergezelt mee.

Franchise

 • Franchise Waarborg Diefstal
  Voor een racefiets of een mountainbike bedraagt de franchise 500 euro. Voor alle andere soorten fietsen is er geen franchise in geval van diefstal.
 • Franchise Waarborg Materiële Schade
  Voor racefietsen en mountainbikes bedraagt de franchise 125 euro bij een herstelling (500 euro bij totaalverlies). Voor alle andere soorten fietsen is de franchise 50 euro in geval van een herstelling (0 euro bij totaalverlies). 
 • *De fiets mag de snelheid van 25 km/h niet overschrijden door de kracht van de motor alleen (zonder trapondersteuning).
 • **Je hebt minstens één contract bij DVV in drie van de volgende vier types verzekeringen: auto, woning, familiale en leven.
 • De bijstand wordt georganiseerd door onze partner Europ Assistance.
 • De Fietsverzekering wordt afgesloten voor 1 jaar en stilzwijgend verlengd voor opeenvolgende periodes van 1 jaar. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. De Bijzondere en Algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures.
 • Op het einde van het eerste jaar, kan je je contract op elk moment opzeggen, met een opzegtermijn van één maand. 
 • Ga voor meer informatie naar een DVV-consulent of bekijk de volgende documenten:
Heb je een klacht ? Je DVV-consulent, de dienst Klachtenbeheer en de Ombudsman van de Verzekeringen zijn er om je te helpen. Hoe dien je een klacht in?

Gewoon goeie service

Bij DVV is verzekeren in de eerste plaats een service. Dagelijks maken meer dan 1.000 DVV-consulenten tijd voor je vrij. Wanneer je dat echt nodig hebt, bijvoorbeeld in geval van schade. Je consulent volgt je dossier dus persoonlijk van A tot Z. En dat is geruststellend!

Deze Fietsverzekering is een verzekeringsproduct van DVV, merk- en handelsnaam van Belins NV, verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037 - Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE59 0689 0667 8326 - BIC GKCCBEBB.

Dit wil je ook weten

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 290 kantoren.

Kies een consulent