• MyDVV

Fiets en motor

Bescherm uw fiets tegen diefstal en schade

Fietsverzekering Omnium

Terugbetaling bij diefstal of schade

Was uw fiets stevig op slot en is hij toch gestolen? Is hij beschadigd door vandalisme? Geen probleem, wij vergoeden u.

Geen franchise

In geval van diefstal betalen we u terug. Is de schade aan uw fiets door een val, ongeval of poging tot diefstal groter dan 100 euro? Dan is er ook geen franchise. 

Wereldwijde dekking

Zodra u van de stoep rijdt bij u thuis geldt de fietsverzekering. Dus ook als u hem meeneemt naar de Mont Ventoux of op fietsreis door Azië.

Waarvoor hebt u een omniumfietsverzekering nodig?

Als u een dure fiets gekocht hebt, is een omniumfietsverzekering verstandig om uw investering goed te beschermen. DVV verzekeringen zal u dan een vergoeding betalen als uw fiets wordt gestolen of beschadigd. Natuurlijk vragen we wel dat u zelf goed voor uw fiets zorgt door hem stevig vast te maken. 

Belangrijk om te weten: 

 • U kan een fietsverzekering afsluiten voor bijna alle soorten fietsen: stadsfietsen, elektrische fietsen (tot 25 km/u), racefietsen en mountainbikes. 
 • Uw fiets mag maximaal 1 jaar oud zijn om deze fietsverzekering te kunnen afsluiten. 
 • U kan ook vastgemaakte accessoires die u gekocht hebt zoals nieuwe tubes laten meeverzekeren.

Wat wordt vergoed door de fietsverzekering?

De omniumfietsverzekering komt tussen in de volgende 2 gevallen:

 • fiets gestolen: u wordt terugbetaald rekening houdend met de waardevermindering van uw fiets. Daarna beslist u zelf welke fiets u wil kopen.
 • fiets beschadigd door een val, poging tot diefstal, vandalisme of een ongeval: als de schade hoger is dan 100 euro betalen we alles terug. Bij schade lager dan 100 euro komt DVV verzekeringen niet tussen.

Mooi meegenomen: bij schade ontvangt u ook een vergoeding van 5 euro per dag gedurende max. 3 dagen om een andere fiets te huren. Hebt u een e-bike? Dan bedraagt de vergoeding 8,50 euro per dag. Ontdek meer details over de fietsverzekering

Uitsluitingen en beperkingen:

 • U kan een omniumverzekering nemen voor all-terrain-bikes (ATB), mountainbikes, pedelec-fietsen en e-bikes (max. 25 km/u), racefietsen en stadsfietsen. Andere fietsen zoals bakfietsen of plooifietsen kunnen niet verzekerd worden. 
 • Niet verzekerd zijn afneembare accessoires (zoals fiets-gps), deelname aan wielerwedstrijden en slijtage van de fiets.
 • Wij bieden geen bijstand en vergoeden geen schade als de schade al bestond voor de ingangsdatum van deze verzekering. Ook bij opzet, grove schuld of nalatigheid komen we niet tussen.
 • Uw fiets en de meeverzekerde accessoires verminderen in waarde na verloop van tijd. DVV verzekeringen houdt daarom rekening met een waardevermindering van 1,25% per maand vanaf de 13e maand na de datum van aankoop.

Goed om te weten:

 • Deze fietsverzekering is een verzekeringsproduct van AGA International SA, Belgian Branch. Bekijk de voorwaarden (eigen risico, gedekte goederen, limieten van de dekking enz.) en lees de commerciële fiche, het informatiedocument over het verzekeringsproduct (IPID) of ga langs bij een DVV-consulent. De bijzondere en algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures.
 • Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht, heeft een duurtijd van 1 jaar en is stilzwijgend verlengbaar tot de fiets 5 jaar oud is of u slachtoffer bent van een totaal verlies.

Dit wil u ook weten

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Ga naar een DVV-consulent in een van onze 316 kantoren.

Kies een consulent