De markt voor elektrische auto’s groeit snel. Ook de elektrische lichte vracht bedrijfswagens kennen een grotere populariteit. Er zijn ook altijd maar meer modellen waaruit je kan kiezen. Wist je trouwens dat zo’n lichte vracht bedrijfswagen per jaar gemiddeld maar 17.000 km aflegt? 75 km per dag dus, de ideale afstand voor een elektrische auto! Maar is het echt interessant? We hebben het voor je uitgezocht.
Elektrische bestelwagen, elektrisch busje, eVan: al die termen betekenen hetzelfde. Maar of het nu elektrisch is of niet, een lichte bestelwagen (of lichte vrachtauto) moet aan verschillende criteria voldoen om als zodanig beschouwd te worden:
In België blijven (elektrische) lichte vracht bedrijfswagen die beroepsmatig gebruikt worden 100% aftrekbaar (investeringen, verzekeringen, kosten en btw). Ze vallen dus niet onder de nieuwe fiscale regels voor bedrijfswagens. Weet wel dat je in Wallonië het professioneel gebruik moet bewijzen om niet als gewone auto beschouwd te worden.
Een bijkomend voordeel voor elektrische lichte vracht bedrijfswagens is dat je ook geen belasting op inverkeerstelling (BIV) betaalt in de 3 gewesten. In Vlaanderen word je daarbovenop vrijgesteld van verkeersbelasting.
Vervang je een lichte vracht bedrijfsvoertuig dat niet meer binnen mag in de LEZ-zone van Brussel? Dan krijg je onder bepaalde voorwaarden een LEZ-premie die kan oplopen tot 15.000 euro.
Een goed verzekerde bedrijfswagen, elektrisch of niet, zorgt voor gemoedsrust. Het goede nieuws? DVV biedt je een verzekering op maat van je activiteit. Bovenop de burgelijke aansprakelijkheid die schade aan derden dekt (behalve als je onder invloed van drugs of alcohol was), geniet je van 24/24 gratis bijstand in België en enkel bij een ongeval.
De bijstand wordt georganiseerd door onze partner Europ Assistance.
De autoverzekering Mobility Pro wordt afgesloten voor 1 jaar en jaarlijks stilzwijgend verlengd. De Bijzondere en Algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Contacteer een DVV-consulent voor een offerte op maat en een berekening van je premie. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. Voor meer info, ga langs bij een DVV-consulent of bekijk hier:
Vooraleer een contract te ondertekenen is het belangrijk dat je kennis neemt van deze documenten.
Heb je een klacht ? Je DVV-consulent, de dienst Klachtenbeheer en de Ombudsman van de Verzekeringen zijn er om je te helpen. Hoe dien je een klacht in?
Onze consulenten zijn er voor je. Om alles voor je te regelen bij een schadegeval, voor advies of informatie op jouw maat.
Gepubliceerd op 19/01/2023