• Blog
 • Contact
 • Wie zijn wij?
 • Klachten
 • Jobs
 • MyDVV

Kredieten

Je bouwwerf omnium verzekerd

Verzekering Alle Bouwplaatsrisico’s

Je verzekering komt tussen

Gaat er iets verkeerd op je bouwwerf? Geen nood, je verzekering vergoedt de schade. Zelfs zonder dat moet onderzocht worden wie aansprakelijk is! 

De werken kunnen doorgaan

Bij schade is niet altijd meteen duidelijk wie in fout is. Resultaat: je werf ligt stil tot dat uitgeklaard is. Met deze verzekering vermijd je die vertraging! 

Voor de volledige duur van de werken

De verzekering loopt van bij de start van de werken tot de voorlopige oplevering of tot je er gaat in wonen. Zo ben je al die tijd goed beschermd.

Wat is de verzekering Alle Bouwplaatsrisico’s?

Met Cocoon van DVV verzekeringen haal je een uitgebreide bescherming in huis. Of je nu huurt of eigenaar bent van een appartement of huis, met Cocoon ben je zeker van ruime basiswaarborgen:

 • schade door brand en aanverwante gevaren zoals blikseminslag of schade aan je smartphone door inwerking van elektriciteit
 • schade door storm, hagel, sneeuw en ijsdruk
 • waterschade als bijvoorbeeld je buizen of dakbedekking lekken
 • glasbreuk zoals bij zonnepanelen, flatscreen-tv enz.
 • schade aan anderen door je gebouw, bijvoorbeeld door afgewaaide dakpannen
 • schade door overstroming

Je kan de basiswaarborgen aanvullen met keuzewaarborgen voor een uitgebreidere dekking. Bijvoorbeeld om ook diefstal of je tuin te verzekeren.

Als je gaat bouwen, verbouwen of renoveren, speel je op veilig met de verzekering Alle Bouwplaatsrisico’s. Zelfs als niet duidelijk is wie verantwoordelijk is voor schade komt de verzekering tussen en kan er verder gewerkt worden.

Stel dat een elektricien tijdens de werken aan je nieuwbouwwoning een gat boort in de waterleiding omdat die niet juist op de plannen stond. Is de elektricien of de architect dan in fout? Met de verzekering Alle Bouwplaatsrisico’s vermijd je het getouwtrek. Je bouwproject is dan omnium verzekerd als er iets gebeurt. Zelfs zonder dat vast ligt wie aansprakelijk is, komen we tussen.

Welke bescherming biedt de verzekering Alle Bouwplaatsrisico’s?

De verzekering Alle Bouwplaatsrisico’s dekt de zogenaamde zaakschade. Dat betekent dat alle bouwwerken verzekerd zijn. De ruwbouw dus, maar ook afwerking zoals centrale verwarming of elektriciteit.

Wil je nog meer bescherming voor je werf? Dan kan je de verzekering Alle Bouwplaatsrisico’s uitbreiden met extra waarborgen.

Ben ik gedekt eens de werken klaar zijn?

De verzekering Alle bouwplaatsrisico's dekt je tijdens de volledige duur van de werken en tot twee jaar na het einde ervan. Je bent gedekt voor de eventuele kleine gebreken die tijdens de werken ontstaan aan het licht komen gedurende de onderhoudsperiode.

Voor zware schade die de stabiliteit, de waterdichtheid en de soliditeit van de gesloten ruwbouw in het gedrang brengt, bestaat er een andere dekking. De verzekering Tienjarige BA dekt voor die zware schade alle aannemers die op je bouwplaats aan het werk zijn door één enkele polis. Met de verzekering Tienjarige BA van DVV ben je verzekerd tot tien jaar na de oplevering van de werken.

Voor meer info, contacteer je consulent

Uitsluitingen en beperkingen

 • Niet gedekt zijn onder meer voorzienbare schade, schade door het niet-naleven van de regels van de kunst of van de veiligheidsvoorschriften en milieuschade.
 • Je kan enkel intekenen op de verzekering Alle Bouwplaatsrisico’s als de werken nog niet gestart zijn.

Franchise

 • De minimale franchise bedraagt 625 euro voor het luik zaakschade.
 • De verzekering Alle Bouwplaatsrisico’s wordt afgesloten voor 1 jaar en stilzwijgend verlengd voor opeenvolgende periodes van 1 jaar, behalve wanneer een partij ze opzegt ten minste drie maanden voor de lopende periode verstrijkt. De bijzondere en algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht.  Ga langs bij een DVV-consulent of bekijk hier: 
 • Kennisname van deze documenten is verplicht vóór je het contract ondertekent.

Gewoon goeie service

Bij DVV is verzekeren in de eerste plaats een service. Dagelijks maken meer dan 1.000 DVV-consulenten tijd voor je vrij. Wanneer je dat echt nodig hebt, bijvoorbeeld in geval van schade. Je consulent volgt je dossier dus persoonlijk van A tot Z. En dat is geruststellend!

De verzekering Alle Bouwplaatsrisico’s is een verzekeringsproduct van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE70 0689 0667 8225, BIC GKCCBEBB - een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.

Dit wil je ook weten

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 290 kantoren.

Kies een consulent