• Blog
  • Contact
  • Wie zijn wij?
  • Klachten
  • Jobs
  • MyDVV

Beleggen

4 beleggersprofielen

Je beleggersprofiel

Ben je bereid om risico’s te nemen als je je geld belegt? Of verkies je de zekerheid dat je minstens je spaargeld terug krijgt? Dat zijn belangrijke vragen als je belegt. Daarom zal je DVV-consulent samen met jou je beleggersprofiel bepalen. Dat profiel wordt opgesteld op basis van informatie over je kennis en ervaring, je financiële situatie en je houding tegenover risico en rendement. 

Defensief profiel

Als je een defensief profiel hebt, is veiligheid voor je heel belangrijk. Kapitaalbescherming en een vast rendement, dat is wat voor je telt. Je verkiest met andere woorden de zekerheid dat je je geld recupereert boven een mogelijk hoger rendement. 

Neutraal profiel

Heb je een neutraal profiel? Dan ben je bereid om enig risico te nemen om je rendement te verhogen, maar slechts in beperkte mate. We zullen dan inzetten op producten die weinig schommelingen vertonen.

Evenwichtig profiel

Bij een evenwichtig profiel zijn zowel het rendement als de beperking van de risico’s belangrijk. Meer risico nemen voor een potentieel hoger rendement kan dus voor je, maar niet in die mate dat de spaar- en beleggingsverzekeringen sterk in waarde kunnen dalen. 

Dynamisch profiel

Heb je een dynamisch profiel? Dan is voor jou een zo hoog mogelijk potentieel rendement belangrijk, zelfs als dat minder zekerheid inhoudt. Je durft dus uitgesproken risico’s te nemen, zelfs in die mate dat de spaar- en beleggingsverzekeringen sterk in waarde kunnen dalen.

Je DVV-consulent helpt je!

Nog vragen over je beleggersprofiel? Ga langs bij een DVV-consulent in je buurt. Zij of hij is er voor je!

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 290 kantoren.

Kies een consulent