• Blog
 • Contact
 • Wie zijn wij?
 • Klachten
 • Jobs
 • MyDVV

Wonen

Woonverzekering eigenaar

Cocoon Flex

Gratis 24/24 bijstand

Speciale waarborgen voor eigenaars

Je tijdelijke vakantiewoning en het kot van je kind ook verzekerd!

Vooraleer je een verzekering afsluit, raden we je aan het informatiedocument te lezen.

Een brandverzekering voor eigenaars die zich aanpast aan je noden

Of je als eigenaar nu zelf in je woning woont of ze verhuurt, de Cocoon Flex Woonverzekering past zich aan je woning en noden aan.

Wat dekt de woonverzekering van DVV concreet?

 • Ze dekt je aansprakelijkheid voor schade aan derden (bijvoorbeeld door je gebouw, als dakpannen die door de wind zijn meegenomen schade veroorzaken bij je buurman)
 • Ze vergoedt schade aan je gebouw en/of de inhoud als gevolg van: 
  • brand of blikseminslag.
  • storm, hagel, sneeuw- of ijsdruk.
  • waterschade, door bijvoorbeeld een lek in je leidingen.
  • glasbreuk, ook zonnepanelen, kookplaten, enz. 
  • een overstroming (natuurramp).

Wat is onder andere niet gedekt?

 • Elektriciteitsschade: schade die onder de waarborg van een leverancier, fabrikant of hersteller valt.
 • Schade aan voorwerpen die zich buiten/in de tuin bevinden: veroorzaakt door storm, hagel, sneeuw-of ijsdruk (behalve tuinmeubelen en barbecues). Daarvoor moet je de optie Tuin onderschrijven, beschikbaar in de brandverzekering Cocoon Flex. 
 • Waterschade: veroorzaakt door bouw-, verbouwings-, of herstellingswerken aan gebouwen of aan hun inhoud. Daarvoor moet je de optie Werken onderschrijven, beschikbaar in de brandverzekering Cocoon Flex.
 • Schade door condensatie of door infiltratie van regenwater: via muren of schoorstenen of door grondwater.
 • Media: laptops, tablets, LED en Smart TV’s van meer dan 19 inch zijn alleen gedekt voor de basisrisco’s (brand en blikseminslag, storm, hagel, sneeuw of ijsdruk, waterschade, glasbreuk, schade aan anderen en overstroming). Om de toestellen tegen alle risico’s te verzekeren (bijvoorbeeld als je ze laat vallen), neem je de Optie Media.
Elke verzekering houdt limieten en uitsluitingen in, zowel voor de basiswaarborgen als voor de bijkomende waarborgen. Je kan de volledige lijst terugvinden in het Informatiedocument over de woonverzekering Cocoon Flex (IPID) en in de Algemene voorwaarden van de woonverzekering Cocoon Flex.

Mijn kat beschadigt mijn tv. Ben ik gedekt?

PROMO

Jonger dan 36 jaar?

3 maanden korting* het eerste jaar!

Is een woonverzekering wettelijk verplicht voor eigenaars?

Neen. Maar de verzekering wordt meestal opgelegd door financiële instellingen als je een woonkrediet neemt. 

Ben je eigenaars-bewoners of eigenaars-verhuurders?

Als eigenaar wil je zo goed mogelijk verzekerd zijn. Daarom hebben we een lijst opgesteld van alle noodzakelijke waarborgen, of je nu woont in je eigendom of het verhuurt.

Wil je nog beter beschermd zijn? Vul je basispakket aan met belangrijke waarborgen!

Zo kan je de optie engelse franchise onderschrijven, de optie Onrechtstreekse Verliezen, of één van de vele andere: 

 • Diefstal: als je in je eigen woning woont, is het verstandig om je inboedel te verzekeren tegen diefstal.
 • Afstand van verhaal: als je huurders hebt, kan je de optie Afstand van verhaal toevoegen aan je contract. We dekken dan de schade veroorzaakt aan je gebouw door je huurder (binnen de limieten van de waarborgen onderschreven door de eigenaar), zonder de schade te verhalen op je huurder.
 • Tuin: als je in een huis woont met een tuin, is het mogelijk om die te verzekeren

Om de dekking uit te breiden en helemaal gerust te zijn, kan je kiezen uit optionele waarborgen.

Elke verzekering houdt limieten en uitsluitingen in, zowel voor de basiswaarborgen als voor de bijkomende waarborgen. Je kan de volledige lijst terugvinden in het Informatiedocument over de woonverzekering Cocoon Flex (IPID) en in de Algemene voorwaarden van de woonverzekering Cocoon Flex.

Dringende herstelling voor schade aan je woning

Je kan Home Assistance contacteren als je een dringende herstelling nodig hebt of om een schadegeval aan te geven. Een vakman contacteert je binnen de 2 uur en is ten laatste 24 uur na zijn telefoontje bij je. Eenvoudig, snel en praktisch!

! Goed om te weten ! 
Voor de interventie van een slotenmaker vergoeden wij tot maximum 260 euro, en enkel als je Home Assistance DVV contacteert om een slotenmaker te vinden. 

Wat is een woonverzekering voor eigenaars?

Als eigenaar van een vastgoed wil je je investering beschermen. En als bewoner, je inboedel verzekeren. De woonverzekering beschermt je gebouw en je inboedel bij brand, storm, natuurrampen (zoals overstroming), glasbreuk, vandalisme, enz. Je merkt het: de woonverzekering is veel meer dan alleen een brandverzekering!

Heb je vragen over de woonverzekering als eigenaar?

Cocoon Flex is de ideale verzekering om je investering als eigenaar te beschermen. Je gebouw, en eventueel de inboedel, zijn beschermd tegen de gevolgen van bepaalde schadegevallen. Bovendien is je gebouw verzekerd tegen de nieuwbouwwaarde.

Met de woonverzekering Cocoon Flex is de door inbrekers aan je gebouw veroorzaakte schade verzekerd. Je kunt opteren voor de optie diefstal om je inboedel geheel of gedeeltelijk te verzekeren.

Natuurlijk! Je kunt hiervoor rekenen op je woonverzekering Cocoon Flex, ongeacht of het nu gaat om schade aan je woning en bijgebouwen veroorzaakt door een klassieke storm, een natuurramp (aardbeving, overstroming, enz.) of een hagelbui.

Je kunt zonder zorgen feesten, want je bent beschermd door Cocoon Flex. We dekken je aansprakelijkheid en die van je gezinsleden voor materiële schade die tijdens je feest veroorzaakt wordt aan de zaal en de inboedel.

De franchise van Cocoon Flex bedraagt 298 euro. Dit bedrag wordt in mindering gebracht van de schadevergoeding die DVV verzekeringen je betaalt. Je kunt je dekking ook uitbreiden met de optie Engelse franchise. In dat geval betaal je geen franchise indien de schade hoger ligt dan het bedrag van de franchise (298 euro).

Neen, het is dezelfde verzekering. De woonverzekering wordt vaak “brandverzekering” genoemd, maar ze dekt in feite veel meer dan enkel de schade die veroorzaakt wordt door een brand.

Franchise

Als je een woonverzekering Cocoon Flex onderschrijft, blijft er een franchise van 309.33 euro voor jouw rekening. Dit bedrag wordt dus afgetrokken van de schadevergoeding die je ontvangt in geval van schade,  tenzij je kiest voor een herstelling in natura. In dat geval hoef je de franchise niet te dragen. De franchise wordt geïndexeerd en evolueert mee met de consumptieprijsindex. 
 •  *3 maanden korting en 9 maanden betalend op de 1ste jaarpemie van een nieuwe woningverzekering Cocoon Flex of Cocoon Start geldig voor jongeren tot en met 35 jaar. Dit aanbod is geldig  met of zonder extra opties op voorwaarde dat DVV verzekeringen het risico aanvaardt. De woningverzekering Cocoon Start is een formule van de woningverzekering Cocoon Flex. 
 • ** Consumptieprijsindex 127.84 (index van januari 2023 op basis 2013=100)
 • De woningverzekering Cocoon Flex wordt afgesloten voor 1 jaar en jaarlijks stilzwijgend verlengd. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. De Bijzondere en Algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Ga voor meer informatie langs bij een DVV-consulent. of bekijk:
 • Kennisname van deze documenten is verplicht vóór je het contract ondertekent.

Gewoon goeie service

Bij DVV is verzekeren in de eerste plaats een service. Dagelijks maken meer dan 1.000 DVV-consulenten tijd voor je vrij. Wanneer je dat echt nodig hebt, bijvoorbeeld in geval van schade. Je consulent volgt je dossier dus persoonlijk van A tot Z. En dat is geruststellend!

Cocoon Flex is een verzekeringsproduct van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE98 7995 5012 5293, BIC GKCCBEBB - een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 290 kantoren.

Kies een consulent