• Blog
 • Contact
 • Wie zijn wij?
 • Klachten
 • Jobs
 • MyDVV

Overlijden

Denk aan je dierbaren via een uitvaartkapitaal

Uitvaart+ verzekering

Met eenvoudige procedure medische acceptatie

Voor veel overlijdensverzekeringen is een medische screening nodig als je wilt intekenen. Voor Uitvaart+ verzekering volstaat een gezondheidsverklaring.

Kies vrij wie de voorziene som zal ontvangen

Je beslist helemaal zelf wie de begunstigde is van het uitvaartkapitaal. Meer nog: je kan dat op elk moment wijzigen.

Belastingvoordeel mogelijk

Als je  het contract onderschrijft in het kader van langetermijn- of pensioensparen, krijg je van de fiscus 30% van je gestorte premies terug als belastingvermindering *.

Wat is een uitvaartverzekering?

Deze verzekering dekt de kosten van je uitvaart en de kosten die verbonden zijn aan je overlijden. Met een uitvaartverzekering zorg je voor financiële gemoedsrust voor je nabestaanden. 

Hoeveel kost een uitvaart?

Een crematie of begrafenis kost gemiddeld zo’n 6.000 euro. Het precieze bedrag hangt af van de uitvaart die je wenst. Om een inschatting te krijgen van alle kosten kan je onze simulator gebruiken. Zo weet je welk bedrag je moet verzekeren. 

Welke waarborg biedt de verzekering Uitvaart+?

De verzekering Uitvaart+ is een levenslange overlijdensverzekering. Dat betekent dat je nabestaanden bij je overlijden de som ontvangen die je voorzien hebt. Daarmee kunnen ze dan de kosten van de uitvaart betalen. 

Ontdek meer details

Tijdelijke premies, maar wel levenslang verzekerd

Je betaalt de premie gespreid over min. vijf jaar en max. twintig jaar. Je kiest zelf of je maandelijks, driemaandelijks of halfjaarlijks stort.

Kies zelf het bedrag

Je beslist zelf welk uitvaartkapitaal je nabestaanden ontvangen (van 2500 tot 15.000 euro) 

Kies de begunstigde

Bij andere uitvaartverzekeringen wordt vaak rechtstreeks aan de begrafenisondernemer betaald. Bij ons niet. Wij laten jou beslissen wie de begunstigde is.

Uitsluitingen en beperkingen:

 • Niet gedekt zijn onder meer zelfmoord van de verzekerde tijdens de eerste twaalf maanden en overlijden door deltavliegen, zweefvliegen, valschermspringen of ballonvaren.
 • De eerste twee jaar wordt een proportioneel deel van het verzekerde kapitaal uitgekeerd. Bekijk voor meer details de voorwaarden of ga langs bij een consulent. Na deze wachtperiode van twee jaar ontvangen je nabestaanden het volledige verzekerde kapitaal (na aftrek van eventuele belasting). Bij overlijden door ongeval wordt altijd 100% uitgekeerd vanaf de 1e dag.
 • Je geniet een fiscaal voordeel als er voldaan is aan wettelijke voorwaarden. De fiscale behandeling hangt af van je individuele omstandigheden en kan in de toekomst veranderen. Als je een belastingvoordeel gekregen hebt voor een premie moet je rekening houden met een taks op de uitkering. 
 • Onderschrijving is mogelijk tot de 70e verjaardag van de verzekerde.

*Onder voorbehoud van de naleving van de wettelijke voorwaarden. De fiscale behandeling is afhankelijk van de individuele situatie van de verzekeringnemer en kan in de toekomst veranderen. Houd er rekening mee dat in geval van belastingaftrek van de premies, ook de prestaties belastbaar zijn.

 • De Uitvaart+ verzekering is een levenslange overlijdensverzekering van tak 21 met maximaal 6% instapkosten, afgesloten voor een levenslange duurtijd met een minimum van 10 jaar in geval van pensioensparen. 
 • De Bijzondere en Algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht.
 • Voor informatie over de limieten, risico's en uitsluitingen, ga langs bij een DVV-consulent of bekijk :
 • Kennisname van deze documenten is verplicht vóór je het contract ondertekent.

Gewoon goeie service

Bij DVV is verzekeren in de eerste plaats een service. Dagelijks maken meer dan 1.000 DVV-consulenten tijd voor je vrij. Wanneer je dat echt nodig hebt, bijvoorbeeld in geval van schade. Je consulent volgt je dossier dus persoonlijk van A tot Z. En dat is geruststellend!

De Uitvaart+ verzekering is een verzekeringsproduct van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE82 7995 5181 0568, BIC GKCCBEBB - een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.

Dit wil je ook weten

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 290 kantoren.

Kies een consulent